/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Hitelező Díj és Sárközy József Emlékverseny Hendikep szombaton

A Tavaszi Food Truck Show-t követő, első ügető versenynapon nyolc izgalmas futam várja a Kincsem parkba látogató közönséget.

A nap első futama 14 órakor kezdődik a Nyeretlenek Versenyével. A futam egyetlen négyéves lova, Chef d’Oeuvre LIW tapasztalata révén megszerezheti élete első győzelmét. Az igencsak „zöld” mezőnyből 6-6 futással a lábukban, Démosz és Dore léphet fel a dobogóra, akik mögött első versenyére készülő Derűs Fiú szerezhet még egy jobb helyezést.

Félórával később Gunnel Diadem fiáról, egyik legjobb utódáról, Nobodyról elnevezett futamban hat ügető áll starthoz, akik közül Sholty Csabinak van a legtöbb esélye a győzelemre. Mögöttük Credit Card és Bulibáró szerezhetnek újabb pénzdíjas helyezéseket.

A Francis Diamond Díjban vélhetően Angyal Andor idomítottja, Tour de Lux szerezheti meg idei első sikerét. De a győzelemért lehet harcban továbbá, a két hete szerencsétlen versenyt futó, Csillagfény R., a javuló félben lévő Lara Rayan és Big Ben Pax is.

A nap negyedik futama, az engedményes First King Díj 15:30-kor startol, ahol Street Genius haladhat át elsőként a célvonalon. Mellőle fordul Daenerys és Zita Georgia, akik My Dyla LV mellett beleszólhatnak a győzelemért vívott csatába.

A 16:00-kor induló futam favoritja, a két hete amatőrrel is mutatkozó Velocity lehet, de nem lehet nyugodt hajtója, mivel Une Dame-nak is régóta esedékes már a győzelme. Mögöttük a hosszútávra is jól futó, Cheeky Brown szerezhet egy jobb pénzdíjas helyezést.

16:30-kor indul a napi főverseny, a Hitelező Díj. A több remek ivadékot adó, Derby nyerő kancáról elnevezett futamban Nagy Ferenc II. idomítottja, Bűbájos lehet a favorit. Sok esélyes a futam, ahol könnyen beleszólhat a verseny végső alakulásába az ismét formába lendülő, Gigant Wings vagy az eddig elképesztő szezont maga mögött tudható Acélos Fiú is. Mögöttük Firefly Shadow lehet harcban még a dobogó alsó fokáért.

A versenynap másik fontos versenye, a tavalyi évben eltávozott, Sárközy Józsefről elnevezett Emlékverseny Hendikep. A futam népes mezőnyt állít starthoz, ahol Villeneuve és Ifj. Turbucz Sándor párosa szerezhet egy újabb közös győzelmet. Múltkori hibája ellenére, most megszokott hajtójával, Zagatonak lehet a legtöbb esélye megszorongatnia a favoritot. A jobb pénzdíjas helyezésekért idomárhajtóikkal, Zénó Boko és Betty Evo lehetnek harcban.

A nap záró futamában, a Bo Hendikepben nyolc ló áll starthoz, ahol a némi klasszist képviselő, Ugolino Ans szerezheti meg idei első sikerét. Zephürosz múltkor nem hibázott, és jó formával jelentkezett, így ő lehet a favorit legnagyobb ellenfele. A dobogóra felállhat még, a most idomárja kezében futó Best Boy, és a formába lendülő Zippy Boy is.

SHARE THIS