/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Fazekas Andrea 200. győzelme

A május 14-i versenynap első futamában élete harmadik startjára szoros küzdelemben elvesztette nyeretlenségét Démon Jewel GG a végig jó versenyt futó Démosszal szemben. A dobogó harmadik fokára Chef d’Oeuvre LIW lépett fel.

Fél órával később már rutinosabb lovak álltak starthoz a Nobody Hendikepben, ennek ellenére eléggé zavarosan indult a hat lovas mezőny. Az első kanyart követően összesen hárman maradtak versenyben, akik közül Bongiovi szerezte meg élete első győzelmét, a favorit Sholty Csabit verve ezzel. Messze harmadikként Benedek Men haladt át a célvonalon.

A nap harmadik futama ismét Gyolai istállós sikert hozott Big Ben Paxnak köszönhetően, aki 1.16,9-ben szerezte meg élete első sikerét. Mögötte a nagyot hajrázó Tour de Lux végzett a második, míg Lara Rayan a harmadik helyen.

Az engedményes versenyben kedvező beállítását győzelemre váltotta a Prolongo istálló lova, Street Genius. Az esélyesek bizonytalanságának, illetve hibájának köszönhetően némi meglepetést okozva, Cicero RG és Just Be Ready állhattak fel a dobogóra.

A Lali Király Hendikepben a két hete már amatőrrel is mutatkozó, Velocity szerezte meg élete 10. győzelmét. Második helyre a kissé peches versenyt futó Une Dame érkezett meg, míg harmadikként Vihar RG ért célba.

A Hitelezőről elnevezett napi főfutam Juhász Balázs kiválóságának, Acélos Fiúnak és Fazekas Andreának a közös sikerét hozta, remek 1.16,4-es lefutási idővel. Ezzel a győzelemmel Fazekas Andrea 200. győzelmét aratta. Ezúton is gratulálunk neki. Mögötte a remek ötéves kancáé, Bűbájosé lett az ezüstérem, míg a hátsó sorból jól startoló Zente szerezte meg a bronzérmet.

A 17 órakor induló Sárközy József Emlékverseny Hendikepet Zénó Boko nyerte Budai Attila kezében, mivel a célon előtte áthaladó lovat, Zagatót tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálták. A gyors verseny ellenére (lefutási idő 1.15,8) küzdelemben Villeneuve és az elfáradt Beyond The Limits lettek a helyezettek.

A nap utolsó futama sem volt lassú, Antónia Schwimnek köszönhetően, aki új tréningből most mutatkozott meg először, ahol 1.17,7-ben verte a favorit Ugolino Ans-ot, akit Zippy Boy is megelőzött még a cél előtt.

 

Fotó: Péter Réka

SHARE THIS