/ by /   A nap híre, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Allyhills Hico Díj

Május 21-én szombaton, kilenc érdekes és izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogatókat. A napi főversenyt Veljko Mazsity egykori kiválóságáról, a svéd származású, többek közt Lovasélet Sprinter Kupát is nyerő, Allyhills Hicoról nevezték el.

A nap 14:00-kor indul az Emma Boss Díjjal, ahol a múltkori könnyed nyerését követően egy újabb győzelmet zsebelhet be, Catania R. Aki szeretné legyőzni a favoritot, vélhetően sokat kell javulni, erre a legnagyobb esélye Dokinak és a svéd tenyésztésű Aerodynamicsnak lehet.

Fél órával később az amatőrök szállnak sulkyba és gyűjtenek újabb pontokat az Amatőr Kupa sorozatban. Ha ismétli utolsó formáját Appaloosa Takács Krisztiánnal, az ő ölébe hullhat a győzelem. Viszont figyelnie kell a legutóbbi startjánál hibázó, Adolfina B. és Gyolai Zoltán párosára, hiszen hibáját követően nagyon sok teret tett jóvá, és ért fel közeli másodiknak. A jobb pénzdíjas helyekért a visszatérő, Turbucz Sándor Zaffirivel és a formában lévő Verbena SB Gyosztonyi Judittal szerezheti meg.

A nap harmadik futama a hosszútávú Speedy Boy Díj lesz. Több, a Derby-ben való indulásra esélyes négyéves is starthoz áll, akiknek ez lesz az első erőpróbájuk erre a távra.  A futam favoritja az időrangsorban sokáig elől lévő (de most már 2. helyen álló) Charming Boy lehet. Neki Coach Degli Dei nehezítheti meg leginkább a dolgát, hiszen utolsó futásakor könnyen szórta el a mezőnyt. Harmadik esélyes Csábító R., aki két hete szintén nagyobb küzdelem nélkül tudott győzni, így őt sem lehet elhanyagolni a győzelemre esélyes lovak sorából. A verseny negyedik sanszaként szerepel a szaklapon Csikós, aki új kézben indul, hiba nélkül számolni kell az ő jó szereplésével is.

15:30-kor népes mezőny áll starthoz, ahol, ha tudja múltheti remek idejét ismételni és nem hibázik, Zagato lehet a favorit. Usain két hete új rekorddal és könnyed győzelemmel javította galoppját, a futam másik esélyes lova. A dobogóra felállhat még King’s Call és Balerina R. is.

16 órakor ismét ígéretes négyévesek állnak fel a startautó mögé, de ők már a szintén jó formában lévő, idősebb (öt és hét éves) lovak ellen szállnak harca a győzelemért. A futam első számú favoritja, a két hete kiugróan jó formát igazoló Bobby Fischer lehet. A fentebb említett gyors versenyben óriásit javult Bosphorus N is, de nem tudott érdemben megmutatkozni, azzal az idejével itt remek helyesélyt képvisel. Be Happy jól kezdte a szezont, másodszorra még többet jöhet előre, így jó esélye van felállni dobogóra.

Fél órával később Count Basie AT., ha nem hibázik könnyű győzelmet arathat. A favorittól eltekintve sok esélyes a futam, hiszen a legutóbb jó formát futó Carlos K.-nak, a minden futásra javuló Dumbledore-nak, és győzelme után futó Chili Gonzales MD-nek is jó esélye van bele szólni a jobb pénzdíjas helyezések sorsába.

A napi főverseny, a fordulóstartra kiírt Allyhills Hico Díj mezőnye 17:00-kor áll starthoz. A futam kimagasló első esélye, a majdnem új pályarekordot beállító Digital Races lehet. A dobogó valamelyik fokára a továbbra is jó formában lévő Gomez, illetve az egyedül, alaptávról forduló Zitti Tutti léphetnek fel.

A No Not Me Hendikep is sok esélyes futamok közé tartozik. Legnagyobb esélye a két második helyezése után, rövidtávon Zaharova M-nek lehet, aki ezzel megszerezheti idei első győzelmét. De figyelnie kell Ifj. Döme Imrének, mivel a most idomárjával versenyző Bronz Boy, a mindig jó eséllyel futó Vinifera M és kis javulással, Vezér is harcban lehet az elsőségért.

A versenynap utolsó futamában a legutóbb szép győzelmet arató Rocky HR zsebelhet be egy újabb sikert. De harcban lehet a győzelemért még, az örökös esélyű Adamo Fling és a közel top formát futó Very Nice Photo is.

SHARE THIS