Rekordok napja

A nap első futamában a nap nyerőjének titulált Catania R. behúzta várható győzelmét. Mögötte az ezüstérmes Aerodynamics lett, míg a remekül hajrázó Duchess of Pearl lett a bronzérmes.

Az amatőrök futamát a jövő héten Mallorcára utazó és Európa Bajnokságon Magyarországot képviselő Gyolai Zoltán nyerte Adolfina B.-vel. Mögötte Verbena SB és Gosztonyi Judit lett a második, míg harmadik némi meglepetésre Wonderchild lett Hegedűs Sándorral.

A nap harmadik futama igen csak nehézkesen indult. Egy vissza fújt start és több esélyes ló hibája után végül a favorit, Charming Boy nyert 1.17,5-ben, hosszútávon. Második helyét megőrizte Coach Degli Dei, szoros küzdelem után pedig Cheeky Brown lett a harmadik.

Fél órával később Zagato ebben a futamban már rendesen ügetett, és szerezte meg idei első sikerét. Mögötte Bezique Va Bene hajrázta le, a most hiba nélkül futó King’s Call-t.

A Radium Boy Díj új korosztályos pályarekordot hozott Bobby Fischer révén az 5 és idősebb lovak kategóriájában 1900 méteres távon, hiszen 1.13,7-ben tudott győzni. Ezzel az idővel megdöntötte Illetmény, Night Lady, Adriana Asti, Alfa Boy és Zóna korábbi idejét. Mögötte Be Happy is remek időt, 1.14,1-et ügetett, míg Como Tiago harmadikként beállította a 4 éves lovak korosztályos pályarekordját 1900 méteres távon 1.14,7-es idővel.

Bobby Fischer 1.13,7
Como Tiago 1.14,7

A nap hatodik futamában Nagyváry Andrea aratott győzelmet saját tulajdonú, és tenyésztésű lovával Dumbledore-al. Második Cash Game lett, míg harmadikként Count Basie AT haladt át a célvonalon.

Az Allyhills Hico Díjban újabb győzelmet aratott a Prolongo istálló kiválósága, Digital Races. Második Zitti Tutti lett, míg remekül hajrázva Zante Font lett a harmadik.

Digital Races 1.15,6

A No Not Me Hendikep némi meglepetésre Always Winner sikerét hozta, aki mögött az esélyesek közé tartozó Bronz Boy és Vinifera M lettek a helyezettek.

A nap utolsó futama sem zajlott le zökkenő mentesen, mivel a Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a célbíró által elsőnek helyezett Very Nice Photo ellen, és vizsgálatot követően éltek a hátra helyezés jogával, így a hivatalos befutási sorrend 3-5-1 lettek. Ami azt jelenti, hogy az örökös esélyes Adamo Fling idei második győzelmét könyvelhette el az új egyéni rekord mellett, míg Ügyeske és Winner Boy lettek a dobogósok.

SHARE THIS