/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Rekord számú futam és még több izgalom a Májusi Trófeán

Mint azt már a beharangozóban is megírtuk, nem csak az idei év tekintetében, hanem a pálya eddigi fennállása óta is rekord futamszámmal rendeztük meg a Májusi Trófea elnevezésű versenynapot, mely rekordot minden eséllyel megdöntünk még idén párszor, hiszen a kiemelt nagy versenyek még mind előttünk vannak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy lejelentést leszámítva mind a nyolc teli futam volt – és nem is akármilyen futamok! -, illetve az utána következő edzésen még közel hat futamra elegendő agár tréningezett, vagyis az este folyamán összesen 82 agár lépett a pályára!

A magam részéről kimondottan nagy örömmel tölt el, mikor az újoncok – legyen szó trénerről vagy agárról – már az első versenyeik egyikén dobogóra tudnak állni, hiszen mindenki tudja mekkora élmény és büszkeség ez azoknak, akik szívüket lelküket beleteszik a sportba és az agarukba. Az első és második futam ennek megfelelően okozott óriási élményt a nézőknek is és nekünk is, hiszen két új fiatal agár is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Az első S2/S3-as futamban ezt az örömöt hatványozottan élhettük meg, hiszen nem csak a magabiztos stílusban versenyző futamgyőztes Taylor debütált ezen az estén, hanem a dobogó második és harmadik fokára is pályakezdő agarak állhattak. Szívből gratulálunk mindannyiuknak, de legfőképp Kuburczik Bíbornak, Taylor tulajdonosának és tréner édesapjának Kuburczik Lászlónak!
Befutási sorrend: Taylor (6) – Ronaldo (1) – World (5)

A következő futamban Németh Vivien agara, Veyron nemcsak a futam egyedüli üdvöskéjeként mutatkozott be a Nagyérdemű előtt, de azonnal maga mögé is utasította a teljes mezőnyt, köztük nem egy tapasztalt versenyzőt, illetve a múltkori S2-es futamgyőztes Pablot is. Gratulálunk Németh Viviennek és Veyron trénerének Ganyecz Mihálynak!
Befutási sorrend: Veyron (1) – Pablo (5) – Olimpia (3)

A harmadik futamot hasonlóan a legutóbbi S0/S1-es versenyhez szintén egy szuka nyerte maga mögé utasítva öt kiváló kant, köztük olyan neveket, mint Tamo Blake és Fernando Jet. Havanna, ez a pici törékeny kis rakéta bár nem pályakezdő, a nap sprint idejét futotta meg 16.61-el. Óriási gratuláció tulajdonosának és trénerének, Németh Nikolettának!
Befutási sorrend: Havanna (4) – Tamo Blake (6) – Fernando Jet (3)

Az utolsó, nyílt osztályos sprint futamban majdnem tökéletesen teljesült a papírforma, s bár a harmadik hely nem a hivatalos tipp szerint alakult, mégis elképesztően izgalmas volt, hiszen az alomtestvérpár Mayki és Jessy mindössze csak pár ezred másodperc eltéréssel értek célba. A futamot a legutóbbi versenyéhez hasonlóan magabiztosan nyerte Hero, aki még egy század másodpercet is javított legutóbbi idejéhez képest. Gratulálunk tulajdonosainak Pető Andreának és Scheuch Balázsnak és trénerének Tenczel Gábornak!
Befutási sorrend: Hero (6) – Cannonball (5) – Mayki (1)

Az első hosszútávú futamot A3-as kategóriában az ideje alapján Hurrikán nyerte, azonban szabálytalanság miatt a versenyintézőség diszkvalifikálta őt, így a mögötte másodikként célba ért Alexander, a tavalyi Magyar Derby győztes Champ egyik kölyke állhatott a dobogó legfelső fokára. Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Petz Lászlónak!
Befutási sorrend: Alexander (3)  Shadow (5) – Focus (6)

A második, A1/A2-es futam győzelmével Bonnie duplázott, de nem is akárhogy, hiszen két héttel ezelőtt 280m-en tudott futamot nyerni, most pedig 480m-en is bizonyított, mindezt ráadásul úgy, hogy hosszútávon most futott először a Kincsem Parkban. Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Petz Lászlónak, aki ezen a versenynapon is kétszer is állhatott dobogóra!
Befutási sorrend: Bonnie (6) – Sight (1) – Alex (5)

A hetedik futam közel 30 másodperce alatt hárman is voltak futamvezetők, de végül, egy nagyon szoros és izgalmas küzdelem után Ninja futott át elsőként a célvonalon gyönyörűen javítva legutóbbi 5. helyezését. Gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szilágyi Gyulának!
Befutási sorrend: Ninja (6) – Arya (5) – Iron Lady (3)

A nap záró futamában a nyílt osztály A0-s kategóriában az este egyik, ha nem a legizgalmasabb futamát láthattuk, hiszen a legutóbbi versenynap két futamgyőztese, az alomtestvérpár Reggie és Ronnie, valamint a tavalyi év 480m-es Év Agara, Lucky álltak ki egymás ellen Cowboy, Rio és egy újonc, Illicity mellett.
Itt engedjenek meg nekem egy pici háttér információt. Agaras berkeken belül általában kétféle győzelem előtt emeljük meg igazán a kalapunkat. Az egyik az, amikor kinyílik a box és az agár úgymond “elköszön” a mezőny többi tagjától, a másik pedig az, amikor az agár egy behozhatatlannak tűnő lemaradásból tud nyerni. Hát ebben a futamban az utóbbi esetnek lehettek élő szemtanúi az ott lévők, hiszen a startolást követően nem sokkal Lucky a negyedik helyre esett vissza, majd bő hat kutyahossznyi hátrányból gyújtott a hármas kanyar előtt egy olyat, amivel nem csak “ippeghogy” célfotóval, hanem 5 századdal megelőzve a végig magabiztosan vezető Reggiet, a nap legjobb 480m-es idejével meg tudta nyerni a futamot! Óriási győzelem, libabőrös élmény, melyhez őszintén gratulálunk a büszke tulajdonosoknak, Molnár Károlynak és Kolozsi Laszlónak, valamint Lucky trénerének, Tenczel Gábornak!
Befutási sorrend: Lucky (5) – Reggie (2) – Ronnie (6)

Részletes futam eredmények az alábbi linken: https://mla.kincsempark.hu/results/greyhound/2022-05-20
Futam videók: https://kincsempark.hu/agar-verseny-videok/
Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS