/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Gyolai Zoltán Palma de Mallorcán

Ismét egy rangos nemzetközi eseménynek lehet részese Magyarország, hiszen Gyolai Zoltán hazánkat képviselve utazik Palma de Mallorca-ra, a FEGAT által május 27-29. között megrendezésre kerülő férfi Európa Bajnokságra. Összesen 13 ország képviselteti magát: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Németország, Magyarország, Olaszország, Málta, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc.

Két napos pontverseny sorozat alapján dől majd el, hogy ki lesz 2022-ben a férfi amatőrhajtók Európa Bajnoka. Az első napon, szombaton a Son Pardo-i versenypályán, először a 2. futamban (19:00) a 3-as számú Gaston Tom nevű francia lovat fogja hajtani Gyolai Zoltán. A mezőnyben igen biztos ügetőnek tűnik, ami az ilyen típusú versenyekben egy kis előnyt jelenhet. Majd a nap 6. futamában (21:03) a 7-es számú, szintén francia származású Fanny Jo lesz a társa.  Legutóbb egyéni rekordot ügetett erre a távra, amivel vélhetően közepes esélyt képvisel. Mind a két futamot 2150 méterre futják, és 13 résztvevője lesz.

A bajnokság második napján Palma de Mallorca másik versenypályáján, Manacor-on fog hajtani a tavalyi amatőr champion hajtónk. A nap 2.futamában 17:40-kor hajt először, a 8-as startszámú Fletxa nevű ló mögé ül fel. Kicsit több, mint 1,5 óra után, 19:20-kor, a 6.futamban hajt legközelebb, ahol megint a 8-as számú lovat kapta, akit Elios PV-nek hívnak. Mindkét futamot 2050 méterre futják, és az előbb említett futamban 8 az indulók száma, míg az utóbbiban 9.

Gyolai Zoltánnal továbbá a FEGAT alelnöke, Fazekas Andrea, illetve Hajdú Bíborka fog elutazni, és segíteni, hogy minél jobb eredményt érhessen el hazánk kétszeres amatőr championja. Sok sikert kívánunk neki!

A szombati versenynap programja az alábbi linken található meg: Son Pardo

A vasárnapi versenynap programja az alábbi linken található meg: Manacor

Fotó: Csordás Emil

SHARE THIS