Rothschild Höjgard Díj

Május utolsó szombatján is remek hazai futamok várják a Kincsem Parkba látogatókat. Fogadási szempontból a hazai ügető mellett szokás szerint francia, és az Elitloppet hétvége keretein belül svéd futamokra is lehet majd fogadni.

A napi futamokat a még mindig aktívan az ügető sportban részvevő, Árokszállási Pál egykori lovairól nevezték el, ezzel is kedveskedve közelgő születésnaphoz. Közülük is a napi főfutamot, a valaha volt legjobb lováról, Rothshild Höjgardról nevezték el.

A nap első futama ismét a Nyeretlenek Versenyével indul, ahol teltházas mezőnyt sikerült elindítania az idomároknak. A mezőny fele élete első versenyére készül. A futam favoritja, ha nem hibázik, Zita Georgia lehet, de a folyamatosan javuló Duchess of Pearl győzelme sem lenne elképzelhetetlen. A kezdők közül Lolly Pop-nak van a legjobb ideje, kis javulással könnyen harcban lehet ő is az elsőségért, csak úgy, mint Amadeus Ryan, ha végre rendesen körbe megy.

14:30-kor indul a szombati nap második futama, a fordulóstartos Virginia Hendikep. A két hete óriási egyéni rekordot ügető Beyond The Limits képvisel kimagasló első esélyt, még akkor is, ha csak megközelíti ezt a 1.16,1-es idejét. Döntős eséllyel rendelkezik még Calella BD, Magic Bucks és Best Boy is.

Fél órával később a Kincsem Park Kupa Hendikep IV. futama kerül megrendezésre, ahol a folyamatosan jól teljesítő, örökös esélyes, Apollo Creed lehet a favorit. Hajtójának azonban figyelnie kell Ann Bella M-re, hiszen, ha nem hibázik, mindenképpen harcban lehet az elsőségért. A dobogós helyek valamelyikére odaérhet a top formában lévő Zippy Boy, Zero di Jesolo és Verbena SB is akár.

A napi főverseny 15:30-kor indul, ahol a favorit Bolide Laksmy lehet. Ismételte korábbi nyerő formáját, de ez sem volt elég a sikerhez, itt talán már több esélye győzelemre. Legnagyobb ellenfele a minden távon top formát futó Bűbájos lehet. Saya Best CD és Bonus RG is utoljára nagy egyéni rekordot ügetett, így a dobogós helyek valamelyikét elcsíphetik.

A Virágos Díjban papíresélyt képvisel a három hete óriásit javuló El Valle Sagrado. Az első sansz dolgát nehezítheti meg, a második Kincsem parki versenyére készülő Can Tach Lux. Helyre mindenképpen esélyes lehet Cono San, és idomárja kezében Daenerys is.

A nap hatodik futamának, a hosszútávú Adrenalin Hendikepnek a favoritja, a két hete nagyszerűen zárkózó Zente lehet. A dobogós helyek egyikére a múlthéten igencsak zavaros versenyt futó Szilvás, a győzelem után futó Velocity és a bombaformában lévő Timiko lehetnek harcban.

A Fennsík Hendikepben a Ulrika M számára most könnyebb mezőnyben indul, így a fogadók kedvenc játéka lehet. Két hete Credit Card és Bulibáró ugyan abban a futamban, rájuk nem jellemző módon ugrottak, de ha itt rendesen körbe mennek, bármelyikük képes lehet a győzelemre. Az új kézben induló Allegro Barbaro gyors versenyekben mindig javul egy keveset, megviccelheti a társaságot.

A nap utolsó futamában a bombaformában lévő Tour de Lux több helyezés után, itt ismét szerezhet egy elsőséget. A győzelem másik várományosa az elsőre hibával futó, majd egy remek versennyel korrigáló Csillagfény R. lehet. Csábító R. kimagaslóan jó futásait követően ugrott, ha ezt most nem teszi, a dobogós helyek valamelyikére felállhat. Lara Ryan ilyen versenyekben mindig jó hely esélyt képvisel.

SHARE THIS