/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Etonnant-é az idei Elitloppet trófea

A versenynap egyik legizgalmasabb futama várhatóan az Elitloppet két előfutama, majd a döntő futama volt.

Az első előfutamot a címvédésre készülő Don Fanucci Zet nyerte Örjan Kihltsrömmel, elképesztő 1.09,1-es időben. A továbbjutó helyek egyikére, némi meglepetésre, új egyéni rekordot futva, szoros második helyen Click Bait ért célba Ulf Ohlsson hajtásában. Harmadikként a fiatal, de annál jobb, Önas Prince jutott be, Per Nordströmmel a sulkyjában, míg Etonnant csípte el az utolsó kiadó helyet Anthony Barrier-rel a döntő futamba.

 

A második előfutam nyerője sokakat meglephetett, hiszen a Német Derby nyerő, Mister F.Daag nyerte Robin Bakker-rel, hihetetlen 1.09,1 időben. Mögötte másodikként Hail Mary jutott tovább Erik Adielsson kezében, míg harmadikként került csak be a döntőbe a tavalyi második, Vivid Wise As Matthieu Abrivard-dal. Az utolsó döntős helyet némi meglepetésre Night Brodde szerezte meg Conrad Lugauerrel.

 

A döntő futam hozta mégis a legnagyobb izgalmakat. Először is a játékosok kedvence, Don Fanucci Zet hibázott az 1-es starthelyen. Az első kanyarra már Click Bait, Hail Mary és Mister F.Daag sorrendben érkeztek az ügetők, Etonnant ekkor még utolsó előtti volt. Az első egyenesre érve, Vivid Wise As második spúros pozíciót vállalt fel, akit követett Anthony Barrier, viszont ahogy jött a következő kanyar, újabb hibázó ló volt, Etonnant személyében. Vélhetően a fogadók most kaptak a szívükhöz másodszorra, a futam során. Tovább fokozva az izgalmakat, nagyon rövid idő alatt újra felért a mezőnyhöz Etonnant, mindezt természetesen már ügetésben tette meg. Az utolsó kanyarra érkezve irdatlan gyors tempóra váltott a mezőny, és a nyerő ekkor már Önas Prince hátán várta a befutó egyenest, amikor is Per Nordström lova hibázott, így Etonnant-nak a negyedik íven kellett kikerülnie őt. Ekkor nyerőnek látszott Hail Mary, de kívülről gyorsabb volt Etonnant és 1.09,3-ban megnyerte az idei Elitloppet-ot Anthony Barrier-rel a sulkyjában. Trénere nem más, mint a korábbi Elitloppet nyerő Richard Westerink. (Trénerként a ló apjával, Timoko-val tudott győzni). Mögötte második lett tehát Hail Mary és Erik Adielsson párosa, harmadik pedig a rettentő peches versenyt futó Mister F.Daag lett Robin Bakker-rel.

A döntő futam videója itt tekinthető meg.

 

A fotók: Solvalla Facebook oldaláról kerültek ebbe a cikkbe.

SHARE THIS