/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Idomári vélemények a Nagydíjakról

Dr. Vecseklőy József Emlékverseny indulói:

Übü király – Márton Lajos: Hosszú intervallumos munkákkal készült, a záró munkája jól sikerült. Ha nem hibázik, jó futást várok tőle, legfőképpen a második futamban. Csak a szélt, Alfa Boyt és Zónát tartom ellenfélnek.

Alfa Boy – Hajnal Tibor:
Alfa Boy lábában is van idén már több jó futás, így nem készültünk különlegesen erre a versenyre. Erősek az ellenfelek, mindenki számít.

Acélos Fiú – Juhász Balázs: Különleges munkákkal nem készültünk erre a versenyre, hiszen a szezon kezdete óta versenyzik, a frissen tartására helyeztük a hangsúlyt. A szerdai munkájában jó kedvűen mozgott. Igen erős mezőny jött össze, és ez lesz egyben az első két futásos versenye is, így tisztes helytállást várunk tőle.

Csak a szél – Fazekas Imre: Az előző két futásos versenyt jól bírta, ezért választottuk vele ezt a versenyt. A tréning módszeren nem változtattunk, csak a takarmányozáson. Legnagyobb ellenfélnek Alfa Boyt tartom, de a többiek is komoly kihívónak számítanak. Igaz mindegyik ló idősebb nála, de bízom jó szereplésében, ami akár a győzelem is lehet.

Zóna – Csordás Emil:
Különösebb munkákat nem kapott erre a versenyre. Úgy készültünk, mint legutóbb. Az előző kétfutásos versenyben is remekül helytállt, így bízom eredményes szereplésében, habár a két 5-ös startszám nem kedvez számunkra.

Bonaparte Boss – Veljko Mazsity: Felkészülésén nem változtattunk, jól dolgozott, jó kedvű. Bízom eredményes szereplésében.

 

113. Nemzeti Díj indulói:

Denver Broncos és Dolomit Boy – Balogh Bernadett: Mindketten ugyan azzal a tréning módszerrel készültek, mint a Ferge László Emlékversenyre, bízunk az ott nyújtott remek teljesítményük ismétlésére.

Dasha Ville CD – Goran Zolnaji: Jó formában van, utolsó versenyében is jól futott. Azóta munkában is fejlődött, remélem a pénzdíjas helyek valamelyikét elcsípjük.

Dusán – Kolozsi László: Szokásos módon, hosszan készült. Nem szereti az erős munkákat, úgy érzem top formába sikerült hoznom, kérdés, hogy ez mire elég. Nagyon erősek az ellenfelek, véleményem szerint Charming Boy és Dolomit Boy külön csatájára van kilátás, de Diamond Ville-t sem szabad kihagyni az esélyes lovak sorából.

Diamond Ville és Catania R. – Mitja Slavic:
Diamond Ville számára nem igazán indult jól a szezon, betegség miatt nem is tudott futni a Ferge László Emlékversenyben, előtte egy héttel kihoztuk, sajnos meg is lett az eredménye. Ez a futás előtt szerettük volna, hogy starthoz álljon, de nem volt 100%-os, ezért nem futott azóta. Most már munkában remekül dolgozik, ő az erősebb, idegesebb lovak táborát erősíti, de reméljük minden rendben lesz vasárnap. Továbbra is reméljük, hogy harcban lehet a legjobb háromévesekkel a győzelemért.

Véleményem szerint Catania R. a négyéves lovak évjáratának legnagyobb meglepetése. Két könnyű győzelem után ez lesz számára az igazi erőpróba. Ő egy nagyon kedves és okos ló, egy élmény vele a tréningezés. Az utolsó munkája jól sikerült, a második sor ellenére eredményes futást várok tőle. Véleményem szerint ez a verseny után teljes képet kaphatunk a tudásáról, ami remek előrejelzést adhat a Derby-re.

Charming Boy – Hajnal Tibor:
Az idei évben több remek futás van már a lábában, így nem kapott erősebb tréninget. Jó kedvének a megtartása volt a cél. Bárki odaérhet a dobogóra.

Casino Royale – Angyal Andor:
Mivel múlthéten futott, ezért ezen a héten csak lassú tréninget kapott. Ha úgy futna, ahogy várom tőle, akkor csatában lehetünk a jobb helyek valamelyikéért. A legesélyesebb lónak a futamban Charming Boy-t tartom.

 

Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa indulói:

Zante Font, Il Duce Boko és Fidagu U.R. – Goran Zolnaji: Zante Font utolsó előtti versenyekor kisebb probléma miatt nem úgy futott, ahogy vártam tőle, de az azt követő versenyébe már jól mozgott. Munkában is jól dolgozott, jó kedvű, eredményes futást várok tőle.

Il Duce Boko is remek futásokon van túl, nem viselték meg őt. Munkában is jól mozog, remélem a dobogó valamelyik fokára felállhat és szerezhet egy szép helyezést.

Fidagu U.R.-re is ugyan az igaz, mint a korábban említett Il Duce Bokóra, de az ő startszáma sajnos nem túl kedvező, reméljük erről a 7-es startszámról is jól fog számunkra alakulni a verseny. Véleményem szerint a legnagyobb favorit Digital Races lehet.

Adriana Asti – Veljko Mazsity:
Felkészülésén nem változtattunk, jól dolgozott, jó kedvű. Bízunk eredményes szereplésében.

Alexander U.R. és Digital Races – Balogh Bernadett: Alexander kisebb pihenője után jó formával jelentkezett, tisztes helytállást várunk tőle.
Digital Races új kézben fut, de bízunk remek teljesítő képességében. Reméljük, úgy szerepel, mint ahogy ezt már két alkalommal megmutatta itt a Kincsem Parkban. Ugyan azzal a francia tréninggel készült most is, mint az elmúlt hónapokban.

Gomez és Borutka – Hajnal Tibor:
Idén már többször futottak, szépen helytálltak, ezért nem is kaptak erős munkákat, a frissen tartás volt a cél. Véleményem szerint mindenki ellenfélnek számít a mezőnyben.

SHARE THIS