/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Idomári vélemények a szombati galoppra

MILLENNIUMI DÍJ (HUN Gd-1) (NGL-III.)

 

Maronka Gábor

Arhimednek (2) volt egy kisiklása Pozsonyban, amit korrigált másod kategóriában. Erős mezőny jött össze, de egy pénzes helyezést elcsíphet.

Shy Boy (8) a Battyhány-Hunyady Díjban kezdett, ami felhozó verseny volt számára, előtte hét hónapot pihent. Az első három hely valamelyikére várom.

Molnár Orsolya

Minden rendben zajlott Arktisz (3) felkészülése során. Abszolút úgy látom, hogy rendben van, és nagyon várom a megmérettetést, de szerintem ő is, ezzel valószínűleg a konkurencia is így van.

Stanislav Georgiev

Eggi’s Choice (4) felkészülése jól zajlott, zökkenőmentes volt és jót tett neki az előző versenye is. Jött előre, jobb kondiban van, jól érzi magát. Bízom benne, jó, rutinos lovast tudtunk szerezni, akivel reményeim szerint jó párost alkotnak majd, dobogóra várom.

Sambo (7) egy nagyjából egy hónapja került hozzám tréningbe, kondíció munkát kapott, szerintem jól sikerült a felkészülése. Remélem puha, elasztikus lesz a pálya, nála is sikerült jó lovast találni. Talán a táv lehet rövid neki, de ha nem lesz gyors verseny, akkor bízom benne, hogy odaér első ötbe.

Tavaly úgy volt, hogy Golden Sea (9) befejezi pályafutását, de nem találtunk neki jó helyet, ahol anyakanca lehetett volna, majd az árverésen sem adtuk el. Egészséges, eredeti terv szerint a Batthyány-Hunyady Díjban jött volna ki, de még nem volt formában. Idén még nincs verseny a lábában, de klasszisával kompenzálhatja ezt, munkában is könnyen készül. A puha pálya kedvezne neki, ha az első ötbe ér elégedett leszek vele.

Zaláné Nyulasi Fruzsina

Mr Penny (5) jól kezdte a szezont, előző taktikailag nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagyon erős  a mezőny, de bízunk benne, ha szerencsésen alakul a verseny pénzes helyre érhetünk.

Dejan Davidovic

Qngfu Panda (6) mély vízbe került, de ha formát fut küzdelembe érhet.

Kreka István

Levendula (10) legutóbbi versenye elég szerencsétlenül alakult, de amit tudott megmutatta. Jól dolgozott, zavartalan volt a felkészülése, frissen tartottuk, várhatóan tudni fogja a jobb formáját. Ha szerencsésen tud helyezkedni egy pénzes helyezést elcsíphet, nagy szíve van, erre lehet támaszkodni. Visszakapta régi lovasát is, akivel jó párost alkotnak, ez mindenképpen pozitívum.

Fézer Róbert

Light Blue Sky(11)-t erre a versenyre szerettük volna felkészíteni, felhozó versenye nagyon jól sikerült. Szerencsére jó mezőny jött össze, a külföldi ló lehet a legnagyobb ellenfél, de ha szerencse mellettünk áll, ismét bizonyíthatja tudását. Ha az Imperiál Díjban futott formájára rá tudna tenni nyerhetne, jó formának örvend és lovasa is ismeri.

Kovács Sándor

Simply the Best (12) jó formában van, talán a táv lehet kérdéses nála, de szerintem nem lesz vele problémája, pénzes helyezését várom.

Mágnás Miska (13) jól dolgozott, további javulást mutat, küzdelembe várom.

 

 

CONNOLLY’S RED MILLS – ALAGI DÍJ (HUN Gd-2)

 

Ribárszki Sándor

Barbarian Blue (1) sokat fejlődött, de szerintem egy erős lépcső neki. Az Ostinato Hendikepbe szerettem volna beírni, de a tulajdonossal egyeztetve itt fut a táv miatt, bízunk benne.

Szuna Szabolcs

Capo La Gala (2) felkészülése korántsem volt rózsás. Első magyarországi versenye után shines lett a lába. Emiatt sokat kellett pihennie. Alig egy hetet tudtuk tréningezni, amikor egy, a boxban, hempergés közben szerzett sérülés miatt újabb tíz napot ki kellett hagynia. A múlt heti versenyét mindössze egy heti munkával sikerült megnyernie. Nagy képesség van benne, de nagy kérdés, hogy mire volt elég az elmúlt két hét. Ettől függetlenül pénzes futást várok tőle.

Kovács Sándor

Crix Crax (3) meglepetés ló lehet, jól dolgozott, ha kifog egy szerencsés versenyt, pénzes helyre érhet.

Golden Boy (5) képviseli a jobb esélyt, nagyon jött a felhozó versenyében, javulást mutatott, küzdelembe várom.

Dejan Davidovic

Éjkirály (4) jól dolgozik, jól ment munkában, remélem, hogy odaér, munka alapján az első ötbe várom, de kis szerencsével placcon lehet.

Stanislav Georgiev

Maxim (6) is kb egy hónapja került hozzám, most bizonyíthatja, hogy van helye a Derbyben. Jó kondiban van, jó lovas lovagolja, remélem az első három hely valamelyikére ér, a távval nem lesz gondja.

Maronka Gábor

Orhan (7) nemrég került hozzám, még annyira nem tudtam megismeri. Kissé tartok a távbírásától, de ha jól alakul a verseny számára, akkor pénzes helyezését várom.

Patient Man (8) két utolsó versenyét könnyen megnyerte, nála most az a kérdés, hogy mozog majd elsőre gyepen. Ha itt is igazolja tudását az egyik komoly Derby favoritunk lehet.

Molnár Orsolya

Minden rendben zajlott Saidin (9) felkészülése során. Abszolút úgy látom, hogy rendben van, és nagyon várom a megmérettetést, de szerintem ő is, ezzel valószínűleg a konkurencia is így van.

Molnár Gyöngyi

Sajnos az extrém esőzés nem tette lehetővé, hogy úgy készüljünk Spartan Devillel (10), ahogyan szerettem volna, de remélem így is elég lesz, hogy ebben a versenyben az első három hely valamelyikére odaérjen. Az elvárásom? Mindig is maximalista voltam.De ez lóverseny,a szerencsét nem tudom irányítani.

Paizs Gábor

Tábornagy (11) jól dolgozott, a záró munkája jól sikerült. Copadelmundoval dolgozott, illetve kondíció munkát ment egyedül. A hosszabb táv kedvezni fog neki, jó futást várok tőle!

Suták János

Dancing Storm (12) még mindig nem talált magára, nincs formában, ezért kezdte későn az évet is.

Zaláné Nyulasi Fruzsina

Delikát (13) legutolsó, 1800 méteres versenye egy gyors verseny volt, most másik taktikával megyünk, jobban tartalékolva. Itthon mutatja hogy van benne képesség, bízunk benne, ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk vele ezt a versenyt. Itt eldől, hogy mit tud és hol tart a többiekhez képest.

SHARE THIS