/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Már csak 3 nap és indul a Magyar Derby sorozat az Agárstadionban!

Szenzációs 3 hét elé nézünk, hiszen 16-án csütörtökön kezdetét veszi a Kincsem Park Magyar Derby sorozat, melynek döntő hétvégéje a szezon legrangosabb eseménye, hiszen mindhárom szakág Derby futamokkal kápráztatja el a Nagyérdeműt.

Jók voltak az előzetes megérzéseink, hiszen a csütörtöki negyeddöntő napon a Kincsem Parkos agárversenyek történetében most először 11 futamban állnak starthoz az agarak! A kívülállónak ez talán nem tűnik nagy dolognak, de akik közelebbről ismerik az elmúlt évek történéseit – hogy kezdetben, 8 évvel ezelőtt egyenes versenyekkel indultunk, majd rengeteg munkát, hitet és kitartást követően 5 évvel később megépítettük a kontinens egyetlen professzionális külső nyulas agárpályáját, melyen az első három téli versenynapon mindössze 2-2 futamnyi aktív agár volt csak -, azok tudják, hogy mekkora szó az, hogy a Nemzeti Agárstadion megnyitását követő 3. évben már 11 Derby futammal büszkélkedhetünk ország-világ előtt!

Visszatérve a csütörtöki napra, az estét öt rövidtávú futammal nyitjuk meg a Sprint Derby keretében, majd ezt követi a Magyar Derby negyeddöntő, azaz hat hosszútávú verseny. Ezen a napon a nevezettek kategóriájuktól függetlenül vegyes futamokban futnak mindkét távon, majd a továbbjutásos rendszernek köszönhetően egyre közelebb kerülnek egymáshoz a hasonló sebességű agarak, olyan izgalmas futamokat produkálva ezzel, ami vélhetően ismét felejthetetlenné teszi a döntő napját.

Aki csak teheti látogasson ki már a negyeddöntőre, hiszen a személyes élménynél nincs jobb, de a Budapest szívében lévő Winners Sports & Music Pub is élőben közvetíti a futamokat, így egy hideg sör mellett onnan is kiválóan követhetőek lesznek az események.

További hírek és információk hamarosan 😉

SHARE THIS