/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Derby továbbjutás

A 2022. évi., 8. Kincsem Park Magyar Derby-re összesen 31 agarat neveztek a tulajdonosok. A június 16-i csütörtöki versenynapon 6 negyeddöntő futam kerül megrendezésre, mely futamokból az első három helyezett automatikusan, időteljesítménytől függetlenül továbbjut a június 24-i három elődöntőbe. A 18 továbbjutott agarat a Versenyszervező a negyeddöntőket követően, az ott futott idők alapján állítja sorrendbe (ezredig azonos idő esetén a jobb helyezés, további egyenlőség alapján sorsolás dönt). Jövő pénteken a továbbjutott 18 agár a következők szerint kerül besorolásra a három elődöntőbe:

I. Elődöntő II. Elődöntő III. Elődöntő
1. legjobb idő 2. legjobb idő 3. legjobb idő
6. 5. 4.
7. 8. 9.
12. 11. 10.
13. 14. 15.
18. 17. 16.

Amennyiben a 18 továbbjutott agár közül 2022. június 18., szombat 24.00 óráig valamelyiket visszavonják/lejelentik, akkor a negyeddöntőkben futott idők alapján kerülnek feltöltésre a futamok úgy, hogy az így bekerült agarak a kiesők helyére kerülnek az ágrajzon.
Az elődöntős 18 agárból az 1.-2. helyezett jut be a Magyar Derby Döntő futamába, a 3.-4. helyezett a Consolation, az 5-6. helyezett pedig az Invitation futamba.
A negyeddöntőből és elődöntőből kiesett agaraknak is rendezünk kategória futamokat, így minden agár fut mindhárom hétvégén.

A Sprint Derby-re idén 30 agár nevezett, így 5 futamban indulnak a versenyek. A továbbjutás itt is a fentiek szerint történik, vagyis az első három helyezett időteljesítménytől függetlenül automatikusan tovább jut az elődöntőbe, illetve az őket követő 3 legjobb időt futó agár. A kiesés/feltöltés és a döntő napra való továbbjutás a fentiek szerint történik ezen a távon is.

 

SHARE THIS