/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Ez történt a tegnap esti Derby Negyeddöntőn

Remek hangulatban zajlottak le tegnap este a Magyar Derby Negyeddöntő futamai, amiben külön áldás volt az égiek kegyelme, hogy türelmesen megvárták mind a 11 futamot, mielőtt a Kincsem Park fölött is leszakadt volna az ég.
Az este sok papírformát, de sok meglepetést és libabőrös élményt is adott, mely csak előszobája a jövő heti Elődöntőnek, ahol már sokkal kiélezettebb helyzetek lesznek, hiszen ahogy haladunk előre az időben, úgy kerülnek össze egyre inkább a hasonló kvalitású agarak, folyamatosan növelve ezzel az izgalmat és találgatásokat a végkimenetelre.

Rögtön az este első futamában tátva maradt a szánk, hiszen Hancock, aki eddigi mindhárom versenyén utolsóként futott be, tegnap este miután a boxba is alig akart bemenni nem kis lemaradásból szó szerint az utolsó méteren fogta meg Jet Mac-et 2 század másodperccel, megnyerve ezzel a Sprint Derby Negyeddöntő első futamát!
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének ifj. Baglyos Ferencnek!
Az első három továbbjutó: Hancock (1) – Jet Mac (6) – Huron (4)
A győztes agár befutási ideje: 17.07

A második futamban egy óriási küzdelem szemtanúi lehettünk a két favorit, Havanna és Bonnie között, akik abszolút fej-fej mellett futottak a célegyenesben, olyannyira, hogy csak a célfotó tudta megmondani, hogy az 5 ezred másodperces különbség végül Bonnie javára íródott, aki ezzel zsinórban nyerte a harmadik versenyét, tetézve a nap legjobb sprint idejével.
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Petz Lászlónak!
Az első három továbbjutó: Bonnie (4) – Havanna (6) – Olimpia (2)
A győztes agár befutási ideje: 16.72

A harmadik sprint futamban is nagy volt a küzdelem, amit a táv bő feléig Tommy vezetett, azonban a célegyenesben Tamo Blake átvette tőle az első helyet és idén első alkalommal győztesként futott át a célon.
Szívből gratulálunk tulajdonosának dr. Komáromi Viktóriának és trénerének Racsek Károlynak!
Az első három továbbjutó: Tamo Blake (6) – Tommy (4) – World (3)
A győztes agár befutási ideje: 16.90

“Godzilla áll be utolsóként a startgépbe, de szokták mondani, utolsókból lesznek az elsők, bármi megtörténhet” – mondta kommentátorunk, és hát ahogy szintén mondani szokták, a próféta szólt belőle, hiszen hosszú kihagyás után Godzilla ismét nyerni tudott, méghozzá nem is csak épphogy, hanem több hosszal maga mögött hagyva a második helyezettet.
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Verebélyi Krisztinának!
Az első három továbbjutó: Godzilla (6) – Lee (2) – Willy Wonka (1)
A győztes agár befutási ideje: 16.82

Az utolsó sprint futam eredményét szintén csak a célfotó tudta megmondani, hiszen óriási csata zajlott az utolsó métereken a favorit Cannonball és a most debütáló újonc, Blondie között, melynek eredménye végül 2 század különbséggel Cannonball javára dőlt el, akinek ez volt idei második győzelme.
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Novák Jánosnak!
Az első három továbbjutó: Cannonball (5) – Blondie (6) – Tornádó (3)
A győztes agár befutási ideje: 16.85

Az öt, szuper izgalmas Sprint Derby Negyeddöntő futamot követően hosszútávon folytattuk az estét, a Magyar Derby Negyeddöntő futamaival, melyek egy fikarcnyival sem voltak kevésbé izgalmasak.

Máris az első futamban futkosott a hátunkon a libabőr, hiszen bár a befutási eredmény tökéletesen hozta a papírformát – ritkán trafálunk bele ennyire pontosan -, Lucky, az elsőszámú favorit nemcsak állva hagyta a mezőnyt maga mögött, de a 2021 novembere óta veretlen pályacsúcsot (Boynepark Cert “Szöszi” 2021. 11.19. – 28.50) is megdöntötte, méghozzá 1,1 tized másodperccel…! És tette mindezt olyan könnyed stílusban, amitől a nézők álla esett le, hiszen a mozgásán semmi extra erőfeszítést nem lehetett látni.
Szívből gratulálunk tulajdonosának Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak valamint trénerének Tenczel Gábornak!
Az első három továbbjutó: Lucky (6) – Ashley (2) – Cowboy (1)
A győztes agár befutási ideje: 28.39

Ugyan a befutási idő tekintetében ez volt az este csúcspontja, azért izgalmakban és meglepetésekben bőven volt még részünk. Bár a soron következő futam is maximálisan hozta az előzetes tippeket, hiszen a favorit Reggie ismét kérdés nélkül tudott győzni, a második helyért komoly csata folyt a célegyenesben a két fiatal kan, Dark Star és az újonc Béla között, igazolva végül a papírformát.
Szívből gratulálunk az első helyezett tulajdonosának és trénerének Papa Adriannak!
Az első három továbbjutó: Reggie (1) – Dark Star (6) – Béla (3)
A győztes agár befutási ideje: 29.01

A harmadik hosszútávú futam sem hozott nem várt meglepetést, hiszen a három favorit itt is hozta a várt eredményeket, bár Nico és Ronaldo helyet cseréltek a futam végére a tippekhez képest, Hero azonban – aki idén most futott először 480m-en versenyben -, ismét kérdezés nélkül hagyta maga mögött a mezőny többi tagját.
Szívből gratulálunk tulajdonosának Pető Andreának és Scheuch Balázsnak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!
Az első három továbbjutó: Hero (5) – Nico (6) – Ronaldo (2)
A győztes agár befutási ideje: 28.74

A negyedik negyeddöntős futamban az este egyik legizgalmasabb küzdelmét láthattuk, hiszen a három favorit az első pillanattól az utolsóig komoly csatát vívott egymással, ahol hol egyik hol másik került a mezőny élére, majd a célegyenesben óriásit hajrázva Steed átvette a vezetést és meg is nyerte idei első versenyét.
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Susán Kittinek!
Az első három továbbjutó: Steed (6) – Bhoy (3) – Komi (1)
A győztes agár befutási ideje: 29.29

Az utolsó előtti futamban a kezdeti remek startot követően az egyik favorit, Joes Cody – mint utóbb kiderült, izom szakadás miatt – lemaradt az őt folyamatosan támadó Iron Lady mögött, aki a táv második felétől már utolérhetetlen volt, bezsebelve ezzel idei első győzelmét.
Szívből gratulálunk tulajdonosának Ganyecz Mihálynak és trénerének Svoren Szilviának!
Az első három továbbjutó: Iron Lady (1) – Pablo (4) – Joes Cody (3)
A győztes agár befutási ideje: 29.36

Végül, de nem utolsó sorban a nap záró futamában is a favorit vitte a “pálmát”, méghozzá közel fél század másodperccel a második hely előtt, meghozva ezzel a nap második győzelmét Romániának.
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Papa Adriannak!
Az első három továbbjutó: Ronnie (6) – Blue Bell (2) – Sight (1)
A győztes agár befutási ideje: 29.06

Az esemény linkje: Kincsem Park Agár Magyar Derby

Részletes eredmények és videók: Eredmények

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS