/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Fiatal lovak külföldön

A magyar és a francia ügető szakág igencsak jó kapcsolatot ápol, ami nem csak a fogadásszervezést érinti nagy részben, hanem tréning szempontjából is több magyar vonatkozású ló készül a nagy betűs életre, Franciaországban.

A Prolongo istállónak öt fiatal reménysége van külföldi tréningben Fabrice Souloy-nál, Haras de Ginai tréningtelepén, Normandie-ban. Négy magyar tenyésztésű kétévessel és egy svéd tenyésztésű kétévessel készülnek kint.

Top of Climb (Scarlet Knight – Quacelle) egy világos pej mén, akit a 2021-es Elitauktionon vásároltak meg 110 000 svéd korona értékben, és ezután kezdték meg betörését és felkészítését Franciaországban. Ez a remek küllemű kétéves, a hazánkban is több nagy versenyt nyerő, Aileron teljes testvére. Múlthéten hivatalos kvalifikációban, sikeresen teljesítette a szintidőt Souloy idomár több francia lovával együtt, Caen pályáján, 2150 méterre 1.20,6-os idővel.

Top of Climb kvalifikációja itt tekinthető meg.

Top of Climb (Scarlet Knight – Quacelle) 2 éves pej mén

A magyar lovak közül elsőként Eternity Bar (Maharajah – Salome’ bar) került ki, akit követett Enjoy (Maharajah – Journey Boko) egy kisebb beavatkozás után (chip eltávolítás). Az ő betanítása is kint kezdődött meg, fokozatosan készültek a kvalifikációra. Utóbbi ló kiváltképpen tetszett Souloy trénernek, aki be is mutatta szintén a múltheti hivatalos kvalifikácóban, Caen-ban, kiváló időben 1.18,2-ben 2150 méteren. A sok kvalifikációra készülő ló miatt a korábban említett Eternity Bar várhatóan két hét múlva fogja megmutatni remek képességét.

Enjoy kvalifikációja itt tekinthető meg.

Enjoy (Maharajah – Journey Boko) 2 éves pej mén
Eternity Bar (Maharajah – Salome’ bar) 2 éves pej kanca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik két kanca Éjjeli Hölgy (Maximus Lindy – Night Lady) és Elegáns Hölgy (Maximus Lindy – Elegant Lady) körülbelül 1 hónapja kerültek ki Franciaországba. Utóbbi, már a Kincsem Parkban megkezdte tanulmányait Ifj. Döme Imrénél, így vele nem volt sok probléma, viszont előbbi teljesen nyers csikóként érkezett, így vele a legelső lépésektől kellett kezdeni a betanítását. Tréningjük jól halad, várhatóan ők is kb. 2 hónap múlva a kvalifikációs szint közelébe kerülhetnek. Ezek után ők is, csak úgy, mint a korábban említett kétévesek, hazatérnek és megmutatják, hogy milyen jó alapozást kaptak, és, hogy milyen remek képességű lovak is valójában.

Éjjeli Hölgy (Maximus Lindy – Night Lady) és Elegáns Hölgy (Maximus Lindy – Elegant Lady) 2 éves pej kancák

SHARE THIS