/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

100. Magyar Derby vasárnap!

Az év lóverseny eseményével érkezünk vasárnap a Kincsem Parkban, jön a 100. Magyar Derby!
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a holnapi a szezon legjobban várt galopp versenynapja. Meglehet, hogy a kerek évforduló vagy a kiemelt 30 Millió forint összdíjazás borzolta fel ennyire a kedélyeket, akárhogy is, valami van a levegőben.
Déli harangszóra nyitja kapuit a park, ahol Food Truckok és számtalan ingyenes program vár mindenkit már a futamok kezdete előtt is.
12:40-kor és 13:00-kor Póni Derby futamok indítják a napot, ezt követően a telivérek kerülnek fókuszba, kezdődnek a galopp futamok.
13:30-kor az ugró szakág képviselői mérik össze tudásukat és kitartásukat a 3200 méteres Nyári Gátversenyben, Sambo (Osztényi Zoltán) képvisel remek esélyt, ő lehet a futam favoritja.
Kétévesek sebességmérője lesz a Patay Sándor Emlékverseny, Százados Úr (Stanislav Georgiev) két hete nagy stílusban debütált, de Crystal Night (Jaroslav Línek) győzelme is emlékezetes volt, bármelyikük duplázhat.
Tizennégy lovas mezőny jött össze a Flandorffer Tamás Emlékversenyben. A pálya legjobb sprinterei szántják majd a gyepet, nyerő esély Blazing Cometet (Jirí Palik), de ehhez biztosan lesz néhány szava Marlonnak (Gönczi Rebeka) is, aki állandó lovasával zsinórban hatodik győzelmére pályázik.
Gato Pardo (Tomas Lukasek) nyerheti a Vatinius Hendikepet, ám mini súlyával Tempó (Mocsinka Vivien) komoly ellenfél lehet.
A nap nyerőjének is adott Dariya (Stanislav Georgiev) húzhatja be a Magányos Díjat, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül Felicita Girl (Martin Laube) – Senorita Rapido (Jirí Palik) és Princess Emin (Gabriele Malune) trióját sem.
A tavalyi Amatőr Champion, Májer Cintia nyerheti Amarantával a hatodik futamot, Admirable Louvre (Hana Jurankova) és Botaniste (Emilie Finckenhagen) lehetnek komoly kihívói, fél órával később Tábornagy (Nagy Tamás) érhet haza.
Kilencen állnak starthoz a mérföldes Buccaneer Díjban, a hűséges Eggi’s Choice (Stanislav Georgiev) remek esély, de a három mindig döntős kanca, Light Blue Sky (Jirí Palik) – Ocasio Cortez (Tomas Lukásek) és Levendula (Gönczi Rebeka) most akár el is csíphetik a favoritot.
Copadelmundo (Paizs Gábor) és Avoiding Water (Kolumbán Örs) küzdelmét hozhatja a 2800 méteres Honvédelmi Minisztérium Díja, ezt követően Fearless Futures (Gönczi Rebeka) gyűjtheti be esedékes győzelmét a Mezőhegyesi Díjban.
A nap csúcspontja 19:10-kor a Szerencsejáték Zrt. 100. Magyar Derby lesz. A 2400 méteres klasszikus verseny minden eddiginél magasabb, 30 Millió forintos összdíjazást hoz és 16 kiváló telivér sebességmérője lesz.
Boy Z (Kolumbán Örs) május végén nyerni tudott a Kincsem Parkban, majd három hete kikapott Sinjben.
Diwan (Petr Foret) Franciaországból érkezett hazai tréningbe, a Nemzeti Díjban ugyan helyezetlen volt ő lehet a mezőny sötét lova.
Éjkirály (NagyTamás) stabil ló, és bár a Nemzeti Díjban és az Alagi Díjban sem jutott szerephez okozhat meglepetést, zsokéja kétszeres derbynyerő.
Golden Boy a mezőny egyik legjobb eséllyel rendelkező hazai tenyésztésű lova, a Nemzetiben és az Alagiban is tűzközelben volt, sőt, zsokéja, ifj. Kozma István is remek formában van.
Maxim (Tomas Lukásek) új tréningbe került, majd óriási stílusban nyerte az Alagi Díjat, ő lehet az egyik komoly favorit.
Patient Man (Nagy Norbert) a 2000 méteres Alagi Díjban remekül zárkózott és negyedikként ért célba, vélhetően a hosszabb táv méginkább kedvez majd neki.
President kétévesen remekelt, majd idén Pozsonyban is formát futott. Idomárlovasával (Stanislav Georgiev) annak ellenére is a favoritok egyike lehet, hogy utolsó két futásánál nem ért dobogóra.
Régi Csibész (Walter Gambarota) tavaly is okozott emlékezetes pillanatokat, legutóbb közeli második volt az Ostinato Hendikepben, ami alapján komoly pályázó lehet a győzelemre.
Saidin megszokott lovasával (Jaroslav Línek) egész évben ott volt a dobogón, távbírása és stabil formája mindenképp mellette szól, jó esély.
Hasonló mondható el Spartan Devilről (Jirí Palik), zsinórban három győzelmet egy közeli harmadik hely követett az Alagiban, nem lenne meglepetés, ha hazaérne.
Suhanó Üstökös (Paizs Gábor) kétévesen mutatta magát, az Ostinato Hendikepben ötödik volt a favoritok mögött, némi javulással okozhat meglepetést.
Trigger (Gabriele Malune) még nem nyert versenyt, de ő is egész évben pénzes helyen ért célba és stabil volt.
Black Pepper (Tony Hamilton) a mezőny legesélyesebb kancája, látványos győzelemmel debütált a Kincsem Parkban, majd kikapott Mágnás Miskától. Legutóbb meggyőző stílusban nyerte az Ostinato Hendikepet a mének előtt, a Derbyben a győzelem egyik várományosa.
Heebie Jeebies (Jaromir Safar) tavaly remekül indult, a Károlyiban Dariya mögött volt ezüstérmes. A Hazafiban nem jutott szerephez, majd utolsó futására nyert III. osztályban.
Shamal Emmi (Martin Laube) szlovák tréningből érkezik a Kincsem Parkba, kétévesen folyamatosan javult, majd idén is jó formákat futott, elképzelhető, hogy tudhat annyit, mint a hazai idomítású favoritok.
Touchdown Pass (Gönczi Rebeka) idén végig dobogós volt, a Hazafiban Dariya mögött volt második, kihagyása ellenére pénzes helyre érhet.
A futam tartalék lovai Ghost Sts (Milan Zatloukal) és Mishie Bel (Kelemen Zénó), a szabályok értelmében ebben a sorrendben kerülhetnek be a futamba.
A versenyek mellett koncertek, programok és minőségi szórakozási lehetőség vár mindenkit, jegyek a kincsempark.jegy.hu-n elérhetőek.

SHARE THIS