/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

2022 Magyar Derby Döntő

Egyik nagy verseny után sem könnyű szavakba önteni azt a sok történést és érzelmet, amit ilyenkor át- és megélünk szervezőként, futtatóként, versenytársként és barátként, de talán most a legnehezebb, amikor a sport legrangosabb és legintenzívebb versenysorozata van a hátunk mögött.
Mindenki nagyon kimerült ebben a három hétben, mi magunk is és csodálatos négylábú társaink is, de talán mindenki nevében mondhatom, hogy ismét felejthetetlen élményeket és emlékeket szereztünk mind egymásnak, mind pedig magunknak a három hét alatt. A Magyar Derby Döntő estéje minden évben különleges esemény a Kincsem Parkban, hiszen ilyenkor mindenki elegánsan, kiöltözve érkezik, ezzel is kifejezve legmélyebb tiszteletét és megbecsülését a sport és egymás iránt.

Kincsem Park Sprint Derby Invitation
Tornádó szoros küzdelem után tört az élre és pályafutása legjobb idejével, 16.98-al könnyedén nyerte a nap első futamát.
Befutási sorrend: Tornádó (6) – Jet Mac (4) – Olimpia (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

 

Kincsem Park Sprint Derby Consolation
Bonnie, aki eddigi 4 versenyéből mindössze csak egyszer, a múlt heti elődöntőn nem állt a dobogó legfelső fokán, ismét győzni tudott, ráadásul a nap legjobb, 16.54-es sprint idejével.
Befutási sorrend: Bonnie (3) – Havanna (5) – Lee (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

Kincsem Park Sprint Derby Döntő
Tamo Blake, a Sprint Döntő abszolút favoritja és várományosa egyenletes, kimagasló teljesítményt nyújtva méltó módon zárta a három hetes verseny sorozatot egy újabb győzelemmel és a nap második legjobb, 16.56-os sprint idejével.
Befutási sorrend: Tamo Blake (6) – Mayki (2) – Tommy (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának dr. Komáromi Viktóriának és trénerének, Racsek Károlynak!

Kincsem Park Magyar Derby Invitation
Ronaldo, a romániai tréningezésben lévő agár, aki a negyeddöntőn és az elődöntőn 3. és 5. hellyel jutott tovább ezúttal eddigi legjobb formáját és egyben legjobb idejét is hozta, mellyel könnyedén, szinte megerőltetés nélkül nyerte a Derby Invitation futamot.
A győztes agár befutási ideje: 28.76
Befutási sorrend: Ronaldo (3) – Cowboy (1) – Lucy (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Popa Florinnak!

Kincsem Park Magyar Derby Consolation
Komi bár mindkét előfutamát harmadik helyen végezte, ezúttal top formában állt starthoz, hiszen minden komolyabb küzdelem nélkül magabiztosan nyerte a futamot eddigi legjobb, 29.15-ös hosszútávú idejével.
Befutási sorrend: Komi (1) – Iron Lady (4) – Rio (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Duli Zsoltnak!

Kincsem Park Magyar Derby Döntő
Az este fénypontja a Derby Döntő futama, melyben az előfutamok legjobbjai, a hat leggyorsabb agár küzdött meg egymással. Bár a verseny favoritja Lucky volt, Reggie, a román tulajdonban és tréningben lévő óriási kan hiába utazott sok száz km-t a verseny előtt, így is csúcsformában volt, hisz oly magabiztossággal és fölénnyel nyerte meg a versenyt a belső ívről, hogy minden száj tátva maradt a nézőtéren. Befutási ideje: 28.57
Befutási sorrend: Reggie (1) – Lucky (6) – Bhoy (2)

Az este csúcspontja ezúttal nem volt egyben a záró pontja is, hiszen a negyeddöntő és elődöntő futamok során 5-6 helyezettek, illetve néhány friss, a derby-ben nem résztvevő agár küzdött tovább egymással mindkét távon.
A Kategória Sprint Invitation futamot Hurrikán nyerte 17.24-es idővel, meghozva ezzel a nap második győzelmét tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak, amihez szívből gratulálunk!
Befutási sorrend: Hurrikán (1) – Dália (2) – Irokéz (6)

Kategória Sprint Döntő
Sky, aki a negyeddöntőben utolsóként ért célba már az elődöntőre is sokat javított, hiszen megnyerte a futamát, most a döntő napján ismét a dobogó legfelső fokára állhatott 16.96-os befutási idővel.
Befutási sorrend: Sky (3) – Devon (4) – Taylor (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tóth Zsoltnak!

Kategória Döntő
Az este záró futamában újra 480m-en álltak starthoz az agarak, mely futamban ismét duplázott egy tulajdonos, hiszen Alexander szinte végig rettentő szoros küzdelmet folytatva Evelynnel 0.05 század másodperccel hamarabb, eddigi legjobb, 29.51-es idejével győztesként futott át a célvonalon.
Befutási sorrend: Alexander (3) – Evelyn (2) – Arya (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

Fotók: POP- Pet on Pictures

 

SHARE THIS