/ by /   Derby Fesztivál, Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Az Elnököt nem lehetett utolérni a Kincsem Parkban – magyarnemzet.hu

Az Elnököt nem lehetett utolérni a Kincsem Parkban

Ragyogó napsütés, tömött lelátók és pazar hangulat fogadta a századik alkalommal megrendezett Magyar Derby mezőnyét a budapesti Kincsem parkban. A bolgár születésű, de mintegy 15 éve Magyarországon lovagló Sztanyiszlav Georgijev és President párosa győzött.

A hároméves lovak számára kiírt 2400 méteres versenyen a maximális 16 telivér állt rajthoz. A futam elején az egyik favorit, Régi Csibész haladt az élen, a célegyenesbe fordulva Spartan Devil és Maxim követte. Az utolsó száz méteren öt ló szinte fej fej mellett haladt, közülük az a President győzött egy lóhosszal, amely az utolsó kanyar előtt még a mezőny legvégén lovagolt.

President nyerte a futamot:

Fotó: Éberling András

A bolgár születésű, de mintegy 15 éve Magyarországon lovagló Sztanyiszlav Georgijev és President párosa mögött szinte egyszerre haladt át a célvonalon az Alagi-díj győztese, Maxim, illetve Spartan Devil a második és harmadik helyen. 

Fotó: Éberling András

A lónak járó koszorút Novák Katalin köztársasági elnök adta át, majd az államfő a pódiumon is részt vett a győzteseknek járó herendi porcelánvázák átadásában, ahogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is. A futam összdíjazása 30 millió forint volt, a győztes 15 millió forinttal gazdagodott.

Borítókép: A győztes ló és a lovasa (Fotó: Éberling András)

Forrás: magyarnemzet.hu

SHARE THIS