Interjú a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny győztesével, Thorsten Tietz-el

Több alkalommal is jártál már a Kincsem Parkban, és szinte mindig az élmezőnyben végeztél az általad hajtott lovakkal. Vélhetően ez a rettentő nagy szakmai tudásod és tapasztalatod mellett, a külön szerencse faktorodnak is köszönhető, hiszen Magyarországon 27 hajtásból 14 alkalommal győztél és 6-szor végeztél pénzdíjas helyen. A szerencse a hároméves versenyben is melletted volt, hiszen az élen haladó Denver Broncos a cél előtt megbotlott majd hibázott, így könnyű győzelmet tudtál aratni Dynamo (Maharajah – Nothing comparesMS)  sulkyjában. Az interjú készítése során nagy segítségemre volt Fábián Imre, Dynamo (és Bugatti SS) lovásza.

Dynamo eddig is mutatta, hogy remek képesség van benne, de nem sikerült belőle eddig a maximumot kihozni. Ebben a futamban mikor érezted azt, hogy te szerezheted meg az győzelmet?

TT: Szinte a verseny egészén úgy gondoltam, hogy ha a pénzdíjas helyek valamelyikét elérjük elégedett leszek a ló futásával, mivel még nagyon sok alkalommal kell segíteni verseny során, könnyen elbizonytalanodik. Eddig sosem tudtam úgy hajtani, ahogy azt elterveztem, pontosan az előbb említett okok miatt. Véleményem szerint rettentő nagy fejlődésben, illetve növésben is van, így a terhelhetősége is ingadozó, a jövőre nézve szüksége lehet még közel 6-8 hónap munkára, ami után szerintem olyan versenyló válik belőle, amit én is, a tulajdonossal és a menedzsmenttel együtt várunk tőle.

Mutasd be nekem kérlek milyen ló is valójában Dynamo! Hol és hogyan készültök vele a versenyekre, milyen vele a mindennapi munka?

FB: Ő egy kedves, könnyen kezelhető ló az istállóban, viszont ami a tréninget illeti hajlamos arra, hogy könnyen felhúzza magát, így csak hosszú, kihúzott munkákkal készülünk vele a München-Daglfing-i versenypályán. Egyébként szinte az egész napját, mondhatni 24 órából 23 órát a karámban, szabad levegőn tölt. A reggeli etetése után, majd a tréninget követően egész nappal és este is a karámban tölti idejének nagy részét.

Mik a jövőbeli rövid, illetve hosszú távú tervek vele kapcsolatban?

TT: Valószínűleg a július 30-i versenynapon a Háromévesek Nagydíjában fog legközelebb futni, a későbbiekben pedig a tulajdonossal és stábbal összeegyeztetjük majd, hol és mikor lenne számára megfelelő verseny.

 

SHARE THIS