/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szlovák Derby vasárnap

10 cseh, 2 szlovák és 1 német ló vesz részt a 2400 méteres Szlovák Derbyben most vasárnap Pozsonyban. A Cseh Derby élmezőnyéből ott lesz a második Stronger Together, a harmadik Darling in Park és a negyedik Ashat, de a hatodik és a nyolcadik helyezett is szerephez juthat. A németek Blue Lionban bízhatnak, akit Jan Verner fog lovagolni. A hazaiak Goldschatz és Stratosferic jó futásában bízhatnak.

A versenynapon nyolc futamban állnak starthoz telivérek, közülük hármat azonban külön érdemes lesz figyelni magyar érdekeltség okán. Maronka Gábor idomítottjai a negyedik, hatodik és hetedik futamokban indulnak.

Ghost Sts (Martin Laube) nevét egy 2000 méteres kancaversenyben találjuk, ahol három cseh és három hazai lovat adtak indulónak. Élete legrövidebb távú versenyére készül Denis The Diva (Farkas Dorottya), a DTD istálló heréltje egy 1000 méteres, 4000 eurós sprintversenyben vesz részt.

A Honvédelmi Minisztérium Díja után Pozsonyban menetelhet tovább Avoiding Water megszokott lovasával, Kolumbán Örssel, ezúttal 2600 méteren versenyez majd. A 8000 eurós versenyben tizenkét lovas mezőny jött össze, a magyar indulón kívül hét cseh és négy hazai tréningből érkezik.

A teljes versenyprogram ITT található.

 

SHARE THIS