/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Idomári vélemények a hétvégi liga futamokról

Háromévesek Nagydíja

Dusán és Danny DeVito – Kolozsi László: Dusán utolsó versenyében nem igazán tudott kibontakozni, de most sokkal jobb a startszámunk is, ami hozzásegítheti egy jobb helyezéshez. Dynamot tartom legnagyobb ellenfelünknek. Danny DeVito szokásos módon készült, továbbra is jó formában, bízom jó futásában.

Dolomit Boy, Denver Broncos és Ducks – Balogh Bernadett: Dolomit Boy ugyan úgy készült, mint az eddig, sajnos a legutóbbi versenye nem úgy alakult az új szabály miatt, ahogy szerettük volna, de bízunk benne, hogy folytatja jó szériáját. Denver Broncos új kézben fut, nem egyszerű ló, de a képessége meg van hozzá, hogy jól teljesítsen. Ducks sem mindig a megbízhatóság mintaképe, ettől függetlenül tisztes helytállást várunk tőle is.

Dasha Ville CD – Goran Zolnaji: A kanca kezd ismét magára találni, munkában is fejlődött, jó kedvűen dolgozott. Ha szerencsénk lesz, véleményem szerint pénzért futhatunk ebben a kiemelt versenyben.

Dynamo – Robert Gramüller: Utolsó futása alkalmával mellettünk állt a szerencse, így be tudtuk húzni azt a futamot. Dynamo továbbra is jól dolgozik, jó kedvű, a döntőbe várjuk ebben a futamban is.

Dumbledore – Fazekas Imre: Legutóbbi versenye nem alakult túlságosan jól, sokat ment a harmadik spúrban. Bízom benne, hogy zavartalan verseny esetén harcban lehet a jobb helyezések valamelyikéért.

Diána Gull – Horváth Zoltán: Az Eszterházy Miklós Móric Emlékversenyt követően kapott egy kis pihenőt, ami után ugyanúgy készült, mint eddig. Véleményem szerint még fejlődött is azóta. A héten már csak a frissen tartása és jó kedvének megőrzése volt a fő célunk. Szerencsénkre nem egy érzékeny kanca, jó az étvágya, a nagy meleg sem viselte meg, így bízunk pénzdíjas futásában.

Diamond Ville – Mitja Slavic: Diamond Ville egy igen különleges ló és sajnos ebben a szezonban nem igazán állt mellette a szerencse, és szerintem nagy változás vele kapcsolatban nem is fog történni ebben az évben már. Azt gondoltuk, hogy a remek kétéves szezonja után, hogy egy remek versenyló fog belőle válni, de jelen pillanatban nem igazán „találja önmagát”. Véleményem szerint a legnagobb probléma vele, hogy eléggé heves vérmérsékletű, ami megnehezíti vele a munkát és a versenyzést is. Jól dolgozik, jól eszik mégis valami nem az igazi vele, ezt próbáljuk megoldani, hogy a következő évben megmutathassa valódi tudását. Ebben a versenyben herélés után állunk vele starthoz, az esélytelenek nyugalmával indulunk.

Diana Krall AT – Ozsvár Zoltán: Legutóbb remekül futott a kanca, bíztam remek szereplésében akkor is. A mostani versenyben is véleményem szerint hasonló esélyekkel állunk starthoz.

Disney in Red – Angyal Andor: Az előző nagydíj befutójában jó pozícióban hibázott, ami nélkül szerintem az élmezőnyben végezhettünk volna. Képessége alapján itt a helye ebben a nagyversenyben is! Munkában nem változtattam semmit, viszont a célegyenesben való galoppja miatt a versenyre egy új típusú első patkóban fog futni, bízva abban, hogy a küzdelem hevében most nem fog hibázni.

2021-es év Háromévesek Nagydíjának nyerője Csak a szél Fazekas Imrével

Ötévesek Nagydíja

Bobby Fischer – Juhász Balázs: A Pannónia Díjban sajnos a gyors kezdés és a puhább pálya nem igazán kedvezett nekünk, így a futamot végül csak a negyedik helyen zártuk. Különleges munkát nem kapott erre a versenyre, egy hetes pihenőjét követően kondícionáló munkákkal készültünk. Most fut először 3000 méteren, ha nem sokalja a távot, akkor egy számára kedvező versenyalakulást esetén, a dobogó valamelyik fokára várom őt.

Be Happy – Márton Lajos: Be Happynek sajnos nem volt zavartalan a felkészülése, de ennek ellenére bízom tisztes helytállásában.

Bonaparte Boss – Veljko Mazsity: A felkészülésén nem változtattunk, jó kedvű, jól eszik. Bízunk eredményes futásában.

Borutka és Benji – Hajnal Tibor: Ami Borutkát illeti, legutóbbi versenyében már rendesen körbe ment, így remélem galoppozási problémán átlendültünk. Jó kedvű, jó formában van, a hosszútáv is kedvez neki. Tisztes helytállást várok tőle. Benji kapcsán pedig fontos megemlítenem, hogy nem igazán gyors a startnál, de 3000 méteren, nincs is akkora szükség a kezdőtempóra, ellenben rettentő kitartó, ami előny számunkra. Borutkával együtt készültek erre a versenyre. Bízom benne, hogy szerencsés versenyalakulás esetén felállhatunk a dobogó alsóbb fokaira.

Bűbájos – Nagy Ferenc II.: Az utolsó futása volt a záró munkája, amelyet jó kedvűen teljesített. Nehéz versenyre van kilátás, az évjárat legjobbja véleményem szerint, Borutka.

Farya BD – Kolozsi László: Farya BD hosszú pihenő után került vissza hozzám. Azóta futott már kétszer, amivel formába is tudott lendülni. Nem ez a legkedvezőbb táv számára, véleményem szerint a tavalyi Derbyben szerzett ötödik helye után, akár itt is pénzért futhat.

Bonus RG – Vekas Zoltán: Kisebb sérülés után tért vissza múlt szombaton, ahol jól mozgott, szüksége volt erre a futásra, ahhoz, hogy formába lendüljön. Jó kedvű, jól érzi magát. Véleményem szerint nagy dolog indulni ebben a nagyversenyben, egy negyedik hellyel elégedett lennék, az egy nagyon nagy eredmény lenne számunkra.

2021-es év Ötévesek Nagydíjának nyerője Alfa Boy Lakatos Csabával

SHARE THIS