Csak a szél, Bonaparte Boss és Denver Broncos a nap főszereplői

Kissé zavarosan én nem egyszerű körülmények között startolt el a nap első futama 14:00-kor, ahol végül favorit siker született Street Genius révén. My Dyla LV aki, (mint mindig) óriásit hajrázott a befutóban, így második helyen ért célba. Mögötte Cheeky Brown lett a harmadik helyezett, mivel az előtte a célon áthaladó Caddik LIW-et a Versenyintézőség utólag  diszkvalifikálta a versenyből. Tehát a befutási sorrend 9-10-11 lettek.

A hosszútávú Uli Hendikepben is az egyik nagy esélyes, Olmo Jet nyerte a futamot. Szoros küzdelemben, sokáig szívósan védekezve Szilvás lett így a második helyezett, míg harmadik a kihagyás után, elsőre remekül mozgó Australian Gold lett.

Fél órával később, a Schum György Emlékversenyben óriási küzdelem után Coach Degli Dei húzott be egy újabb elsőséget, leszorítva ezzel a második helyre a favorit Charming Boyt. Harmadik végül a hősiesen védekező Csábító R. lett.

A nap negyedik futamában is favorit, utca-hosszas siker született Cunami és Nagy Ferenc II.-nek köszönhetően, akit ZimmeZoom követett Fazekas Imrével, majd igen komoly meglepetésként Sziklaszirt ért fel a dobogó alsó fokára Komáromi Krisztinával.

A következő futam a versenynap első nagyversenyével, a Kanca Díjjal folytatódott. A kimagasló esélyes, az idei Derby-győzelem után egy újabb elsőséget begyűjtve, Csak a szél nyerte Fazekas Imrével. Őt követte Celerina Boss és Veljko Mazsity párosa, míg harmadik helyre végül Chacha érkezett meg Lakatos Csaba kezében.

A 2022-es év Kanca Díj nyerője Csak a szél és Fazekas Imre
A Kanca Díj nyerője, Csak a szél és hajtója Fazekas Imre, illetve Fazekas Andrea

A Kabala Díjban is jött a papírforma, hiszen Bolide Laksmy a befutóra fordulva az élre hajtotta Veljko Mazsity, őt szorongatta Zlatan LIW és Lakatos Árpád, de csak a második helyre volt elég ez a hajrá, míg a zsákutcában versenyző szlovén vendég, Don Saxo lett a harmadik helyezett Janko Sagajjal.

Ezt a futamot a versenynap első liga futama, az Ötévesek Nagydíja követte, ahol most nem vétett hibát a verseny egész távján Bonaparte Boss és megtudta nyerni ezt a kiemelt versenyt idomárhajtójával, Veljko Mazsity-al. Mögötte második helyezett lett a remekül védekező, kiváló 5 éves kanca, Bűbájos és Nagy Ferenc II., míg a fogadók meglepetésére Benji lett a harmadik Lakatos Csabával, lehajrázva Borutkát.

A 2022-es év Ötévesek Nagydíjának nyerője Bonaparte Boss Veljko Mazsityal
Az Ötévesek Nagydíjának nyerője Bonaparte Boss és Veljko Mazsity, illetve Kuhl Dávid

A Konta Dezső Emlékversenyt a remek olasz forma után érkező Maugli nyerte Janko Sagajjal, hihetetlen 1.14,4-es időben. Mögötte az osztrák tenyésztésű, de német tréningben lévő Heck M Eck pont a célban előzte Thorsten Tietz kezében, a szívósan védekező Unno del Duomot, akit Goran Zolnaji hajtott.

18:00-kor indították a versenynap második liga futamát, a Háromévesek Nagydíját, ahol szoros küzdelemben Denver Broncos tudott nyerni Papp Istvánnal a sulkyjában. Így az ezüstérmes a Marko Slavic által hajtott Diamond Ville lett, míg a dobogó alsó fokára Fazekas Imrével Dumbledore ért fel.

A 2022-es év Háromévesek Nagydíjának nyerője Denver Broncos Papp Istvánnal (külső)
Denver Broncos és Papp István

A nap záró futamát, a fordulóstartos Karvaly Hendikeppet a cél előtt már eléggé bizonytalanná váló Farinelli hibájának köszönhetően Zénó Boko tudta végül megnyerni. Mögötte a nagyot hajrázó Beatriz Galindo A.T. lett a második, míg a harmadik helyezett Usain lett.

 

A fotókat Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS