/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Fantasztikus győzelmek a Szuka Díj Döntő és Augusztusi Trófeán a Kincsem Parkban!

Ahogy azt már megszokhattuk, a most péntek esti agárversenyek is bővelkedtek óriási meglepetésekben, izgalmakban, örömökben, beteljesült papírformákban és nem várt fordulatokban. Összesen kilenc futamban álltak starthoz az agarak, rövid és hosszútávon, melyet egy rangos verseny, a 2022-es Szuka Díj Döntő zárt. Lássuk a részleteket 🙂

Az első, S3-as kategória futamban eleinte úgy tűnt, hogy Mad duplázni fog, azonban a célegyenesben Huron, a futam legfiatalabb agara, közel 20 hónaposan ellentmondást nem tűrően tört az élre, és egy 17.17-es S1-es idővel életében először dobogóra állhatott.
Befutási sorrend: Huron (6) – Mad (5) – Alexa (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

S2-ben egy régen látott “kishölgy” okozott óriási meglepetést, hiszen Stemgrove White Lady, aki tavaly novemberben futott versenyben utoljára és a tél folyamán gazdát cserélt, legnagyobb örömünkre újra starthoz állt, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel, hiszen egy szintén 17.17-es idővel életében először dobogóra állt, elkápráztatva ezzel minket is és új gazdáját is.
Befutási sorrend: White Lady (6) – Hurrikán (2) – Irokéz (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Rácz Lottinak!

Szintén S2-ben indult el az este harmadik futama is, melyben ismét egy első győzelemnek lehettünk szemtanúi, hiszen a Judith Petz Hunter Kennel egyik nem saját tenyésztésű agara, Deerpark Bailey is dobogóra állhatott, több második és harmadik helyezést követően, ráadásul eddigi legjobb, 16.94-es (S1) idejével.
Befutási sorrend: Lee (1) – Tornádó (5) – Dallas (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Izvoran Narcisának és Petz Lászlónak, illetve külön Petz Lászlónak, Lee trénerének is!

S1-ben tökéletesen teljesült a papírforma, mely egyúttal az előző futamgyőztes Izvoran & Petz tulajdonos páros ismételt győzelmét jelentette. Stacey, Petz László mindössze 17 hónapos tréningezettje ezennel duplázott, eddig két versenyből kettőt megnyert! Befutási ideje: 17.29 (S1)
Befutási sorrend: Stacey (2) – Taylor (5) – Hancock (1)
Újfent szívből gratulálunk Izvoran Narcisának és Petz Lászlónak!

Bár az előző négy verseny is kimondottan izgalmas volt, a nap utolsó sprint futamában azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy mindenkinek leesett az álla, hiszen Ronnie nemcsak, hogy visszatért nyerő szériájához, de olyan pályacsúcsot is futott 16.31-es idejével, amiről sokan még csak álmodni sem mertek volna! Már az első métereken átvette a mezőny többi tagja felett a vezetést és a tőle megszokott magabiztos stílusban két “bronzérem” után újra győzött, átvéve ezzel az eddigi 280m-es, hazai tenyésztésű pályacsúcs tartó Cserihegyi Tamo Blake-től (2022. 06.24. – 16.43) a rangos helyet, melyet bizony komoly kihívás lesz megdöntenie bármelyik sprinterünknek.
Befutási sorrend: Ronnie (5) – Sky (2) – Mayki (1)
Szívből gratulálunk romániai sporttársunknak, Ronnie tulajdonosának és trénerének, Papa Adriannak!

Ilyen izgalmakat nehéz tetézni, de azért azt hiszem sikerült 480m-en is néhány igen emlékezetes pillanatot szereznünk.
A2/A3-ban szintén “új győzelemnek” örülhettünk, hiszen Dália, a Gepard King Kennel saját tenyésztésű 20 hónapos agara élete harmadik versenyén a legutóbbi ötödik helyezés után megtáltosodva dobogóra állhatott, méghozzá egy óriási küzdelem eredményeképp, az utolsó helyről küzdve föl magát elsőnek, egy 29.72-es A1-es idővel!
Befutási sorrend: Dália (2) – Shadow (5) – Willy Wonka (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, Szegedi Istvánnak és trénerének Szegedi Istvánnénak!

Az A1-es futam sem szűkölködött izgalmas fordulatokban, hiszen az utolsó kanyarig úgy tűnt, hogy nem lehet megfogni a mezőnyt végig vezető Komit, azonban az utolsó métereken mégis teljesen másképp alakult a sorrend, hiszen Bhoy, legutóbbi utolsó helyezése után óriásit brillírozott; a futam rangidőseként 4 és fél évesen maga mögé utasította ellenfeleit, és 29.39-es A0-s idővel most először a Kincsem Parkban dobogóra állt.
Befutási sorrend: Bhoy (4) – Alexander (3) – Komi (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, a Hungarian Bhoys Syndicate-nek, valamint trénerének, Baranyai Ádámnak!

A nap legmagasabb kategóriájú AA0/A0-s futama minden papírformát és várakozást borított, hiszen a sokak által Lucky- Reggie visszavágónak várt futamban ezennel mindkét favorit alul maradt. Gyönyörűen kezdett azonban Rio, aki a célegyenesig tartotta is a pozícióját szorosan a sarkában Reggievel és Motoval, azonban az utolsó métereken Moto át tudta venni tőle a vezetést és közel egy év Kincsem Parkos kihagyás után, most először dobogóra állhatott egy 29.22-es A0-s idővel, megszerezve ezzel a nap második román győzelmét!
Befutási sorrend: Moto (3) – Reggie (2) – Rio (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, Martin Nicunak és trénerének, Popa Florinnak!

A nap utolsó versenye a leginkább várt futam volt, hiszen a két héttel ezelőtti Szuka Díj Elődöntőt követően most került sor a döntő megmérettetésre a rangos címért, azaz a 2022-es év leggyorsabb szukájának járó elismerésért. A favorit Bonnie elsőként robbant ki a starboxból és végig magabiztos stílusban vezette is a mezőnyt, azonban Blue Bell, aki utolsóként startolt el, döbbenetes lemaradásból küzdötte föl magát a célegyenesig Bonnie mellé, akit végül 0.005 ezred!! másodperccel, gyakorlatilag csupán egy orrhosszal előzött meg! Blue Bell, a Szuka Díj Döntő győztese egyben a nap legjobb 480m-es idejét is futotta, maga mögé utasítva ezzel nem egy komoly nevet, mind a saját -, mind az este ezt megelőző 480-es futamaiban. Fantasztikus teljesítmény, óriási győzelem, amihez szívből gratulálunk az egész Duli családnak, de legfőbbképp Bell tulajdonosának és trénerének, Duli Zsoltnak!
Befutási sorrend: Blue Bell (6) – Bonnie (5) – Iron Lady (1)

A most következő két hetes szünetet követően találkozunk legközelebb augusztus 26-án, a Nyári Sprint Nagydíjon! Addig is nagyon kellemes nyarat és sok pihenést kívánunk mindenkinek!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS