/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Osztrák-magyar találkozó Baden bei Wien-ben

Ausztria második legnevesebb pályáján, a Bécs mellett lévő, Baden bei Wien-ben az osztrák és magyar versenyüzem közös szervezésével egy barátságos találkozót sikerült tető alá hozni, ahol 13 hazai idomítású ló, és számos hajtó képviseli a magyar színeket.

Szombaton és vasárnap is starthoz állnak magyar érdekeltségű ügetők hajtóikkal. A szombati versenynapnak már az első futamában starthoz áll két remek kanca. A 2100 méteres amatőrversenyben 1-es startszámmal indul Chocolina Fazekas Andreával, míg 9-es startszámmal (a második sorból) Australian Gold Pekker Györggyel. Mindketten remek esélyekkel indulnak, az osztrák szaklap véleménye szerint, Australian Gold végezhet előrébb kettejük közül. A futamot 17:10-kor fogják indítani.

A következő magyar idomításból startoló lovak Charming Boy és Anikó lesznek a nap negyedik (PMU) futamában, 19:30-kor. Charming Boyt természetesen idomárja, Hajnal Tibor hajtja és 5-ös startszámmal indul, míg Anikó is idomárja, Weber Zsolt kezében indul, a 7-es pozícióból. A verseny távja 2600 méter lesz majd, és a szaklap véleménye szerint Charming Boy egy jobb pénzdíjas helyezésben bizakodhat, látva a többiek teljesítményét a dobogós futása is könnyedén elképzelhető.

A nap ötödik futamában, Juhász Balázs idomítottját, Acélos Fiú-t láthatjuk majd versenyezni, szintén 2600 méteres távon, és ő is az 5-ös startszámot kapta meg az indulóadásnál. A PMU futamban, amelyet 20:00-kor fognak indítani, Fazekas Andrea lesz a remek S.J.’S Photo apaságú mén társa. Habár a szaklap nem tippeli az első három helyezett közé, de a távbírása és idei remek teljesítménye igencsak bíztató előjeleket ad arra, hogy egy jó helyezést elérhessenek.

A szombati ügetőnap záró futamában, 20:30-kor indul a tavalyi év Derby-nyerője, Borutka Hajnal Tiborral. Ebben a PMU futamban a 8-as pozícióból (második sor) fog indulni, és az 1600 méteres távon őt sem vélik esélyesnek, de mi tudjuk, hogy képessége alapján mindig számtani kell a jó szereplésére.

A találkozó vasárnap, 16:30-as indulással fog folytatódni. A magyar indulók először a második futamban, 17:00-kor, 2100 méteres távon fognak starthoz állni. Három magyar idomítású, és egy osztrák tréningben lévő, de magyar tenyésztésű ló is indul majd ebben a futamban. A magyar színeket Caddik LIW a 2-es starthelyről Weber Zsolttal, Démosz az 5-ös starthelyről Fazekas Andreával, míg Domicella Horváth Györggyel a 8-as pozícióban próbálja meg maga mögé utasítani az ellenfeleket. A korábban említett osztrák tréningben lévő ló, Démon Jewel GG a 6-os starthelyről indul Garai Gáborral. A győzelemre a legnagyobb esélyes, a szaklap szerint Domicella lehet, de természetesen bízhatunk a többi magyar ügető eredményes szereplésében is.

Közel két órával később, a nap ötödik futamában indul újra magyar ló, aki nem más, mint Just Be Ready Kárai Józseffel a sulkyjában. Mindösszesen 6-an indulnak ebben az 1600 méteres versenyben, ahol legkülső startszámot kapta a magyar ló, ennek ellenére is egy jobb pénzdíjas helyezésben reménykedhetnek.

Az utolsó magyar érdekeltségű lovak, az újonnan megalkotott badeni Kanca Díjban fognak starthoz állni, 19:20-kor induló PMU futamban. 2100 méteres távon 2-es startszámmal fog majd indulni Donia d’Aunay Weber Zsolttal, 7-es startszámról Delicious Design és Kárai József párosa, míg a 9-es starthelyről Anybody próbál meg elhozni egy szép helyezést Csordás Emil kezében. A szaklap második helyre tippeli Anybodyt, így neki lehet a legnagyobb esélye a jó szereplésre, de a másik két magyar induló is bizalommal indul ebben a futamban.

Az indulókat ebben a turfban lehet megtekinteni, illetve a szombati futamokról itt lehet majd megtekinteni a videókat, és az eredményeket. Míg a vasárnapi versenyekről ezen a felületen lehet majd tájékozódni.

Minden magyar résztvevőnek sok sikert kívánunk, reméljük boldog élményekkel és tapasztalattal térnek majd haza a kétnapos versenyről.

SHARE THIS