Badeni kalandorok

Augusztus 13-14-én a Bécs melletti, Baden bei Wien városában, az osztrák és magyar versenyüzem közös szervezéssel, osztrák-magyar ügető találkozót tartottak, ahol 13 magyar ügető szállt versenybe.

Pálya körbejárás és a szurkoló, illetve résztvevő tábor egy része

 

A szombati versenynapon már az első futamban indult két magyar ló, Australian Gold és Chocolina, akik sajnos mindketten hibával futottak.

Australian Gold és Pekker György

 

Chocolina és Fazekas Andrea

 

Majd a nap negyedik, PMU futamában indult Charming Boy és Anikó. Hajnal Tibor négyévese egészen az utolsó előtti kanyarig jól helyezkedett, majd váratlanul hibázott kétszer is, de az osztrák szabályok értelmében nem diszkvalifikálták végül, így a nyolcadik helyen ért célba. Anikó nem igazán képviselt jó esélyt, de ő is a végsőkig küzdve egy hatodik helyezést hozott el.

Anikó és Weber Zsolt

 

Charming Boy és Hajnal Tibor lehajtáson

 

Fél órával később érkezett Acélos Fiú és Fazekas Andrea egy szintén 2600 méteres PMU versenyben, ahol nagyot hajrázva végül egy ötödik helyezést sikerült elcsípniük.

Acélos Fiú és Fazekas Andrea

 

A nap záró, 1600 méteres sprint versenyébe (szintén PMU) futott a tavalyi év Derby nyerő, Borutka, aki a startnál kicsit elbizonytalanodott, és ezután nem is sikerült csatlakozást találnia a mezőnnyel, így utolsó helyen ért célba.

Borutka és Hajnal Tibor

 

Vasárnapi versenynap kissé reményteljesebb volt a magyarok számára, ahol a nap második futamában indult Caddik LIW, Démosz és az első esélyű Domicella. Utóbbi jól startolt majd sajnos hibát vétett, míg előbbi ötödik helyen ért célba, Caddik LIW pedig hatodik helyen szaladt át a célvonalon.

Domicella és Horváth György

 

Démosz és Fazekas Andrea

 

Caddik LIW és Weber Zsolt

 

A versenynap hatodik futamában indult Just Be Ready és Kárai József, akik egy szép ötödik helyezést szereztek az 1600 méteres versenyben.

Just Be Ready és Kárai József

 

Utolsó magyar indulóként Donia d’Aunay, Delicious Design és Anybody futottak az idősebb kancák számára kiírt nagyversenyben. Csordás Emil idomítottja szokásához híven óriásit hajrázva ért át a célvonalon, így fejhosszas negyedik hellyel végzett a versenyben, ezzel megszerezve a magyarok legjobb hétvégi badeni helyezését. Weber Zsolt idomítottja hibázott közvetlen a start után, de nem diszkvalifikálták, viszont számára kissé erősnek tűnt ez a mezőny, hasonlóképpen, mint Kárai József kancájának, akinek az egész versenye pechesen alakult, hiszen a harmadik spúrba szorulva kellett végig futnia a 2100 méteres távot.

Anybody és Csordás Emil

SHARE THIS