/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Nagy meglepetések és gyönyörű győzelmek a Nyári Sprint Nagydíjon

Bár még csak a szezon felénél tartunk, a nyárnak lassan vége, melynek utolsó versenye a Nyári Sprint Nagydíj volt most pénteken a Kincsem Parkban.
A versenynapon ismét kilenc futamban álltak starthoz kedvenceink rövid-és hosszútávon. Újoncok is voltak szép számmal, ami külön nagy öröm minden alkalommal, még akkor is, ha ezúttal egyikük sem végzett a dobogó legfelső fokán.

Az estét egy S3-as futam nyitotta meg, melyet torony magasan nyert Mad, aki a start pillanatában átvette a vezetést a mezőny felett és tartotta is egészen a célig. Mad négy versenyéből ez volt a második győzelme, melyet eddigi legjobb idejével, 17.23-al (S1) nyert meg.
Befutási sorrend: Mad (6) – Alexa (2) – Google (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának Kuburczik Stefinek és trénerének Kuburczik Lászlónak!

A soron következő S2-es futam nem kis meglepetést tartogatott számunkra, hiszen Coming Soon, aki közel 2 év kihagyás után állt újra edzésbe új tulajdonosa és trénere kezei alatt, a futam igazi veteránjaként, 6 és fél évesen hagyta maga mögött jóval fiatalabb ellenfeleit és idei legjobb idejével, 17.07-el (S1) megnyerte a versenyt.
Befutási sorrend: Coming Soon (1) – Olimpia (2) – Conamera (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának Gyánó Veronikának és trénerének Gyánó Zsoltnak!

Emlékezetes este volt ez a Kuburczik család számára, hiszen mindkét agaruk dobogóra állhatott. Taylort ugyan már jobban megszorongatták versenytársai, mint Mad-et, de végül idén harmadszor is győzni tudott egy 17.09-es (S1) befutási idővel.
Befutási sorrend: Taylor (6) – Zivatar (1) – Hurrikán (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának Kuburczik Bíbornak és trénerének Kuburczik Lászlónak!

Az első S0/S1-es futam újabb nagy meglepetést hozott, hiszen Mayki, aki idén még nem állt a dobogó legfelső fokán egy nagyon szép küzdelemben maga mögött hagyta a futam többi kiváló tagját, köztük a sorozatnyerő és egy bő hónapig pályacsúcs tartó Tamo Blaket is, és a nap legjobb sprint idejével, 16.69-el (S0) begyűjtötte az ’22-es szezon első győzelmét.
Befutási sorrend: Mayki (2) – Jessy (4) – Tamo Blake (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

Az este utolsó sprint futamában egy izgalmas, szoros startot követően Hero, aki legutóbbi versenyén utolsóként ért célba a kanyarban kivált a mezőnyből átvéve a vezetést és újra nyerni tudott, idei ötödször, 16.82-es (S0) befutási idővel.
Befutási sorrend: Hero (4) – Tamo Bolt (6) – Hancock (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak Pető Andreának és Scheuch Balázsnak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

A szünetet követően 480m-e folytatódtak a versenyek. Az első, A2-es versenyben a futam legfiatalabb, mindössze 18 hónapos szukája két sprint győzelem után óriási meglepetést okozva 480m-en is nyerni tudott, méghozzá mindössze csak egy ezred másodperccel kicsúszva az AA0-as top kategóriából. Befutási ideje: 29.11 (A0) Háromból három, csak így tovább Stacey!
Befutási sorrend: Stacey (1) – Shadow (4) – Evelyn (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének Narcisa Izvorannak és Petz Lászlónak!

A0-ban egy nagyon izgalmas és szoros küzdelmet követhettünk figyelemmel Komi, Nico és Rio között, melyben Komi viszonylag hamar átvette a vezetést a többiek fölött, amit a futam végéig magabiztosan tartott is megnyerve ezzel idei második versenyét, méghozzá pályafutása eddigi legjobb, 28.87-es (AA0) nyílt osztályos idejével!
Befutási sorrend: Komi (2) – Rio (1) – Nico (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Duli Zsoltnak!

Az este második A0-as futamában az előzőekhez hasonlóan szintén csupa fantasztikus agár állt starthoz, újabb komoly nagy meglepetést tartogatva a közönség számára, hiszen Blondie nem csak hogy majdnem végig vezette a mezőnyt, olyan neveket utasítva maga mögé, mint Ronnie vagy Blue Bell, de élete első győzelmét rögtön egy 29.07-es AA0-as idővel sikerült zárnia, ami egy nagyon szép eredmény!
Befutási sorrend: Blondie (3) – Blue Bell (6) – Bhoy (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Gulyás Balázsnak!

A nap záró futamában AA0/A0 kategóriában hat kiváló agár, köztük az újonc Ibrahimoviccal mérték össze gyorsaságukat. A startot követően, ahol szinte egyszerre robbant ki az egész mezőny Reggie az első kanyarban átvette a vezetést, melyet óriási fölénnyel tartani is tudott egészen a célig, és közel két hónap és 2 második helyezés után ismét győzni tudott a nap legjobb 480m-es idejével – 28.75 (AA0)-, visszatérve ezzel nyerő szériájához.
Befutási sorrend: Reggie (1) – Moto (3) – Lucky (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Papa Adriannak!

Fotók:

Pet on Pictures

SHARE THIS