Az őszi Food Truck Show vasárnapi ügetője

A 13. Food Truck Show záró napján lépnek porondra a magyar ügetők mellett, a régió meghatározó ügető klasszisai is. Külföldi kiváló hajtókból sem lesz hiány, hiszen az osztrák színeket képviselve érkezik Matthias Schambek és Paul Hellmeier, míg a holland nemzetiségű, illetve az idei német Super Trot Cupot nyerő, Jaap van Rijn is harcba száll több futamban is az elsőség megszerzéséért.

A versenynapra a belépés egy személy számára 2000 Ft, és a megszokottól eltérően a kezdő időpont 13:00, hiszen az ügetők után nyolc agár futam várja majd a Kincsem Parkba látogató közönséget.

Az őszi Food Truck Show ügetőnapja, a fordulóstartos Tripszin Hendikeppel fog majd kezdődni 13 órakor. A holland tehetség talán már első Kincsem parki versenyében begyűjthet egy győzelmet, Unique révén. Azonban ebben a teltházas mezőnyben több hasonló képességű ló is van, közéjük tartozik például Beyond The Limits is, aki, ha nem hibázik, könnyen megszorongathatja a favoritot, csakúgy, mint a dobogóra megérett Sziklaszirt is. Angelina Jolie is régóta kerülgeti a célt, idomárjával a favorit nagy ellenfele lehet.

A nap második futamában is 11 remek ügető áll majd starthoz 13:30-kor. A szlovén vendég, Premal MS hazájában legutóbb sajnos hibával kezdett, majd negyediknek ért fel, de tehetsége és korábbi Kincsem parki formája alapján komolyan kell vele számolni. A starthelye nem igazán kedvező Coach Degli Dei-nek, de mivel nagyszerű formában van, könnyen megszorongathatja a favoritot. Úgy néz ki, hogy Wale fia, Creatine talán már megkomolyodni látszik, és két könnyed siker után, itt is csatában lehet a győzelemért. A szerb színeket képviselő Corvo Baba számára hasonló ez társaság, mint amiben eddig futott, tovább remekelhet.

A következő futam már a versenynap első tiszteletdíjas futama lesz, a Fekete László Emlékverseny. Az 1800 méteres futamot 14:00-kor fogják indítani, ahol több hasonlóan jó képességű ügető fog starthoz állni, közülük is talán Bobby Fischer és Juhász Balázsé lehet a főszerep. Őt azonban könnyedén megszorongathatja például Bolide Laksmy és Veljko Mazsity párosa, illetve Nagy Ferenc II. Bűbájossal, vagy akár a remek badeni forma után érkező Anybody Csordás Emil kezében.

14:30-kor indul majd a fordulóstartos, Kincsem+ Hendikep. Kedvező beállítását egy újabb győzelemre válthatja Vakarcs RG. Azonban Berill Ladynek is lesz némi beleszólása a végküzdelembe, hiszen keveset fut, de akkor mindig hozza remek formáját. Dobogós esély még, az idén igencsak eredményes Zénó Boko, és a toppon lévő Szilvás is.

Fél órával később ismét kiváló ügető állnak starthoz, a tiszteletdíjas, Szegedy István Emlékversenyben, melyet 15:00-kor fognak indítani. A futam egyik favoritját ismét a holland sztárhajtó, Jaap van Rijn fogja hajtani, társa most Il Duce Boko lesz. Azonban nem szabad megfeledkezni három remek képességű kancáról sem, akik könnyen megszorongathatják a favoritot, akik nem mások, mint: az idén többször is topformát futó Adriana Asti, akit Veljko Mazsity fog hajtani, az örökös esélyes és dobogós helyezett, Zóna Csordás Emil kezében, illetve a tavalyi Derby nyerő Borutka és Lakatos Csaba párosa.

A 15:30-as kezdetű Chakko Fran Díjban jó eséllyel indul, a nap nyerőjének is titulált, Kokomo Harley. A jobb pénzdíjas helyekért harcban lehet akár a folyamatosan jól teljesítő Cyrano RG, a nem túl megbízható, de jó képességű Ducks vendéghajtójával, illetve Domicella is, aki osztrák futásától eltekintve, remek időket ügetett korábban.

A versenynap első liga futama következik, a 108. Hungária Díj, 16 órai kezdettel. Rettentő nehéz kiemelni egy favoritot, hiszen elképesztően erős és remek képességű 12 ügető áll starthoz. Mégis talán az osztrák színekből érkező, Invictus Mencourt és Matthias Schambek párosáé lehet a főszerep. De nem szabad leírni a hároméves német vendéget, Perfectot sem, hiszen remek formákkal érkezik erre a versenyre, és most, a számára nem ismeretlen, Christoph Schwarz fogja hajtani. Az itthoni lovak közül, a 60 méter térhátrányból érkező Bonaparte Boss is remek sanszot képvisel, mivel nem túlzás azt mondani, hogy élete formájában van, Nikita ötéves fia. Őt szokás szerint idomárja, Veljko Mazsity fogja hajtani. Csak a szél évjáratának legjobbja, topformájával itt is harcban lehet a dobogós helyekért idomárja, Fazekas Imre kezében. Szintén 60 méter hátrányból indul Zante Font is, aki Goran Zolnajival a legeredményesebb, így ő is felérhet a jobb pénzdíjas helyek valamelyikére.

Fél órával később 11 ügető áll majd starthoz a Calorina Hendikepben. Zsofesz legutóbbi futásakor is kedvező beállítását győzelemre váltotta, ráduplázhat. A favorit ellenfele lehet, a rövidtávon jól szereplő Farinelli, a nyár elején remek formákat futó Pálinka, illetve a folyamatos javulásban lévő Just Be Ready is.

A vasárnapi ügetőnap következő liga futama, a Marschall József Emlékverseny lesz, 17 órai indítással. Ismét bombaerős mezőny gyűlt össze a szezon legjelentősebb sprintfutamára. A fogadók egyik kedvence lehet, utóbbi két formája alapján a német vendég, Halva von Haithabu, akit a német, Kornelius Kluth fog hajtani. Az dobogós esélyűek közé tartozik az új svéd import, Gareth Boko is, aki Jaap van Rijn-nal fog versenyezni. Nyári svéd formái igen bíztatóak, így van rá esély, hogy itthon tartsa a trófeát. Hasonló esélyekkel indul a múlthéten szlovén pályarekordot futó Maugli is, aki a tavalyi nagydíjban is az előkelő, ezüstérmes helyen ért célba, Prosperous mögött. Megszokott hajtójával, Janko Sagajjal indul ebben a futamban is. River Flow két évvel ezelőtt jár utoljára a Kincsem Parkban, de mivel ő minden pályán jól teljesít, döntős szereplése sem lenne meglepetés, most is Christoph Schwarz lesz a társa.

A nap záró, tizedik futamában csak nyolcan állnak starthoz, de izgalmas versenynek ígérkezik ez is. Ebben a futamban az amatőrök szállnak harcba a győzelemért, akik közül Universal Boy és Gyolai Zoltán szerezhetnek egy újabb elsőséget. Azonban számolni kell Bosphorus N jó szereplésével is, aki egy remek futással javította két hibáját, most új kézben, Tänczer Tamással indul. Dobogós esélyekkel áll starthoz Winoc SB és Iván Zoltán párosa, illetve Zoom Photo és Pekker György is.

SHARE THIS