Molnár Díj, Harmat László Emlékverseny és Versenyközegek hajtása

A hagyományokhoz visszatérve, ismét a hétvége első napján, szombaton, 14 órai kezdettel várja az ügető szerelmeseit a Kincsem Park.

A versenynap első futama a Nyeretlenek Versenyének I. részével fog kezdődni. Rutintalan lovak révén, lényegében bármilyen befutási sorrend elképzelhető, így nehéz egy favoritot kiemelni. Azonban talán mégis a finn tenyésztésű, Lolly Popnak lehet a legnagyobb esélye arra, hogy elveszítse a nyeretlenségét. A dobogós helyek valamelyikére odaérhet még akár Discovery LW is, akit most idomárja fogja hajtani, az osztrák formák után jelentkező Caddik LIW, vagy akár Drina TIM is könnyen beleszólhat a végelszámolásba.

Fél órával később startol el, a kilenc lovas Milán Hendikep. A futamgyőzelemre legesélyesebb ló vélhetően Zero di Jesolo lesz, Kolozsi Lászlóval. Azonban figyelni kell Blazing Speed és Horváth Zoltán párosára is, hiszen, ha rendesen körbe megy az ötéves mén, megnehezítheti a favorit dolgát. Ugyan ez igaz, Bronz Boyra is, akit Varga Sándor fog hajtani, illetve a legutóbb javulni tudó Angelina Joliera és Ifj. Döme Imrére is.

Folytatásként a Nyeretlenek Versenyének II. része fog következni, ahol a legutóbb nagyot javuló Daniella Drift és Do it K közel azonos esélyekkel indulnak, de ha Danubia Lux tudja ismételni márciusi formáját, komoly ellenfélnek ígérkezik. A francia import, Idole de Crennes kvalifikációs ideje alapján kimagaslik a mezőnyből, így, ha nem hibázik, első Kincsem parki versenyében akár győzhet is.

A nap negyedik futama a Nyeretlen Kétévesek Versenye lesz. Nyolc ifjonc ügető fog starthoz állni az 1800 méteres futamban, ahol a Eternity Barnak és a Szalayban jól mozgó, Top of Climbnak lehet a legnagyobb esélye a győzelemre. Elegáns Hölgy tudása sincs messze a két istállótársáétól, csak úgy, mint Elton John A.T.-nak a képessége, így ők is reménykedhetnek egy jobb pénzdíjas helyezés elérésében.

Fél órával később, 16:00-kor indítják majd a Harmat László Emlékversenyt. A hosszútávú, 2400 méteres versenyben egy újabb győzelemre válthatja kedvező beállítását Zsóka. Közeli esélyt képvisel még, a két Nagy Ferenc II. idomítás, Cunami és Pálinka is, illetve a kihagyás utáni első startjára készülő King’s Call is.

A következő futamban, 16:30-kor mutatkoznak meg a Kincsem Park „versenyközegébe” tartozó hajtók. Legjobb esélyt természetesen a „rutinosnak” mondható hajtók képviselik, akik nem mások, mint Éry Judit, aki Valerie As-t fogja hajtani, Balerina R. sulkyjában Fodor László, illetve Universal Boy kocsijában Czinege Erika. Azonban az újoncokat, és életük második versenyére készülőket sem szabad leírni, hiszen Varga Luca hajtásában Aslaug Princess már tavaly is jól mozgott, csakúgy, mint Földes Bence kezében Utódló, akik első közös versenyükre készülnek.

A szombati nap hetedik futama, a napi főverseny, a Molnár Díj lesz. Közel azonos képességű lovak állnak starthoz az 1900 méteres versenyben. Esélyes kehet a győzelemre akár a folyamatosan jól teljesítő, Como Tiago, az osztrák mérföldes verseny után induló, Be Happy, a ritkán futó, de akkor mindig jól szereplő Benji, vagy akár Charming Boy is, ha rendesen körbe ügeti a pályát.

Fél órával később indul a fordulóstartos, Időmérő Díj. Ezekben az engedményes futamokban úgy tűnik szívesen versenyzik Street Genius, így most is remek esélyt képvisel. Azonban figyelnie kell a favoritnak Disney in Red-re, hiszen, ha nem hibázik, könnyen megszorongathatja az első esélyt, csakúgy, mint Dumbo K, aki legutóbb, egy ehhez hasonló versenyt tudott megnyerni. A jobb pénzdíjas helyek valamelyikére akár még Cicero RG is odaérhet.

A nap kilencedik futamában papíresélyt képvisel a legutóbb új rekordot futó, Valentino. A dobogós helyekért harcban lehet még a friss, jó időkkel jelentkező Zara Mia, a továbbra is jó formában lévő Very Nice Photo, illetve a remek képességű Zséda is.

A szombati ügető záró futamában igen kis mezőny áll starthoz, de annál izgalmasabbnak ígérkezik. Tudása alapján, Zizitop könnyen ráduplázhat legutóbbi győzelmére. Kihagyása ellenére Berna Queen M jó futására is lehet számítani, illetve a győzelem után jelentkező Ulrika M is beleszólhat a végső küzdelembe.

SHARE THIS