/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Póniversenyek és nemzetközi konferencia

Írta: Kovács Botond.

Hajdu Fanni, Sophy Bodláková, Cziráky Zsombor, Czene Leila Izabella és Klicsu Márton a győztesek körében

Mérföldkőhöz érkezett a póniversenyzés a Kincsem Parkban. A Nemzetközi Ló- és Agárverseny és Foodtruck Show keretében, a Connoly’s RED MILLS Magyar Póni Championátus égisze alatt két nemzetközi pónifutamot láthatott a közönség. A Csehországból érkező vendég, Sophy Bodláková kitett magáért, és egy Šaman nyergében aratott győzelemmel, valamint egy Šakalaka társaként elért második helyezéssel térhetett haza a remek hangulatú nap után. Hajdu Fanni újra brillírozott, és ismét győzelemmel zárta a napot villámlábú Nárcisz jóvoltából. A boldog győztesek sorába Czene Leila Izabella is belépett, aki BZ Lord Charmeurral száguldott át elsőként a célvonalon. A magyar nemzetiségű, de a szomszédos Szerbiából érkező Erdei Anna Dorka bemutatkozó versenyén derekasan helytállva, és szép lovaglást bemutatva az ötödik helyen végzett. A serlegek és érmek ünnepélyes átadását megtisztelte jelenlétével Dallos Gyula kormánybiztos úr.

Dr. Paull Khan (EPRA, EMHF, IFRA), Czene Leila Izabella, Julie Brieau (Belgium), Molnár Molli, Szakály Szonja, Szepesi Viktor (Horse Feeds Hungary), Sztankov Sára, Molnár Gyöngyi és Dallos Gyula

A Kincsem Park világszínvonalú pályáján lezajlott futamokat külföldi vendégek is figyelemmel kísérték, ugyanis a nemzetközi hétvégén tartotta alakuló ülését az Európai Póniverseny Szövetség (European Pony Racing Association). Belgium, Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország és Szlovákia delegáltjai elismeréssel szóltak a magyar pónifutamokról a versenyek után rendezett alakuló konferencián. A tapasztalatcsere során kiderült, hogy a magyar rendszer Európa élvonalába tartozik. Az újonnan létrehozott, és a Kincsem Parkban megalakuló nemzetközi szervezet célja a folyamatos szakmai információáramlás biztosítása, a közös kihívások és sikerek megvitatása, a póniversenyzés népszerűsítése, különös tekintettel a zsoké utánpótlás nevelésre, és nemzetközi versenyek szervezése. A nemzetközi szervezet vezetője Dr. Paull Khan, az Európai és Mediterrán Lóverseny Szövetség (EMHF) főtitkára, a Nemzetközi Lóverseny Szövetség (IFHA) végrehajtó bizottságának tagja. Dr. Khan 2013-ban járt a Kincsem Parkban legutoljára. Meleg szavakkal méltatta az elmúlt nyolc év változásait, külön kiemelve a Kincsem Park szépségét és sokoldalúságát, és a nemzetközi hétvége világszínvonalú lebonyolítását.

SHARE THIS