Bobby Fischer idei hatodik győzelmét aratta

Már a nap első futamában favorit győzelem született Discovery LW és Kolozsi László párosának köszönhetően. Mögötte óriási hajrával Fazekas Imre kezében, Ducks érkezett meg a második helyre, leszorítva ezzel istállótársát, Lolly Popot a dobogó alsó fokára, akit trénere, Balogh Bernadett hajtott.

Fél órával később következett a tiszteletdíjas, Trónörökös-Cuki Hendikep. Az előző futamhoz hasonlóan, szintén a legnagyobb esélyes, Inforgettable szerezte meg első hendikepjében, pályafutása első győzelmét. Második helyezett némi szerencsével Best Boy lett, hiszen Khedira hibázott a befutóban, csakúgy, mint Balerina R., akit vizsgálatot követően tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikáltak a versenyből. Harmadik helyezett, így a dobogós helyezésre is esélyes, Farinelli lett.

A Kincsem Park Kupa Hendikep VIII. futamában némi meglepetésre nem a top favorit, Wonderchild és Erdei Péter párosa került ki győztesként az elsőségért folytatott csatában, hanem a hősiesen védekező, Zaffiri és Ifj. Turbucz Sándor kettőse tudott egy újabb közös sikert bezsebelni. Szoros küzdelem volt a bronzéremért is, ahol végül Bulibáró védte meg a helyét, vendéghajtójával, Kovács Sándorral.

A szombati versenynap negyedik futamában start-célban ért haza Wale sárga fia, Creatine. A futam egészén mellette ügetett a favorit, Coach Degli Dei, de végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A dobogó alsó fokára a nagyot javuló, Cukrom érkezett meg.

Fél órával később nem várt izgalmakat hozott a Platán Díj. Heten álltak mindösszesen starthoz, amelyből végül ketten értek célba, hiszen az összes esélyes ló Cash Game, Devoted, Classic Boy, Csípkedd Magad! és CR-Seven is hibázott a verseny folyamán, így hihetetlen nagy szerencsével Cyrano RG nyerte a futamot, míg második helyezett, az új idomításba került, Csikós lett.

A nap hatodik futamában óriási meglepetésre, Bvlgari SS, a szerencsének is köszönhetően megszerezte új istállójában, élete harmadik győzelmét Márton Lajossal a sulkyjában. Mögötte a helyezettek Ciklon Fox és Nagy Ferenc II., illetve Zero di Jesolo és Kolozsi László párosai lettek.

A következő futam, már a napi főverseny, a Football Díj volt, amelyet a vártnál nehezebben, de a nagy favorit, Bobby Fischer nyerte Juhász Balázzsal a sulkyjában, megszerezve ezzel idei hatodik sikerét. Mögötte Veljko Mazsity idomítottja, Zitti Tutti lett, nagy hajrával a második helyezett, míg harmadik, a tovább javuló francia import, Guiness des Fanes lett, Kolozsi Lászlóval.

A szombati ügetőnap záró futamában, esélyeshez méltóan Zénó Boko szerezte meg idei ötödik sikerét, mögötte az ezüstérmes Very Nice Photo lett, míg a harmadik helyre Zara Mia érkezett meg.

 

A kiemelt képet Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS