Hippológus hallgatók a Kincsem Parkban

Szeptember 20-án a Kincsem Parkba látogattak az Állatorvostudományi Egyetem másoddiploma szerzésére készülő, Hippológus – Lovas Tanár szak hallgatói.

Egy interaktív délelőtt keretein belül megismerkedhettek a magyar ügetősport alapvető szabályaival, versenyzésre és tréningezésre is alkalmas pályájával, kipróbálhatták milyen sulkyban és tréningkocsiban ülni, illetve betekintést nyerhettek az ügető lovak takarmányozási és felszerelési sokszínűségébe, Csordás Emil és Kolozsi László kiváló, hosszú évtizedek óta, az ügetőn dolgozó idomároknak köszönhetően.

A délután folyamán nemcsak a lovak tréningezése került előtérbe, hanem az egész Kincsem Parkról kaphattak egy átfogó képet az egyetemi hallgatók, bejárták majdnem az egész tréningtelepet, lelátóépületet, a mázsaházat és ezek mellett betekintést nyerhettek a fogadásszervezés rejtelmeibe is.

Kolozsi László idomítottja, Ékszer K mögött ülhettek az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói

 

A sulkyban ülést is kipróbálhatták a hallgatók

 

Az ügetők felszereléséről is kaphattak némi ismeretet a leendő lovas tanárok Csordás Emil előadásában

 

A 25 fős Hippológus-Lovas Tanár hallgató csapat Csordás Emil ügető trénerrel

 

A fogadásszervező osztályvezető kolléganőjének, Gyetvai Anettnak köszönhetően megcsodálhatták többek közt a Kincsem szobrot is, a rengeteg egyéb látnivaló mellett

 

A fotókat a hallgatók, illetve Lukácsi Antónia készítették.

SHARE THIS