Az Őszi Kanca Díj napja – kezdés 13 órakor!

Október első napján, szombaton várja a Kincsem Parkba látogató fogadókat az ügetősport színe-java az Őszi Kanca Díj napján.

Az első futam a megszokottól eltérően, 13 órakor fog elstartolni. Várhatóan az őszi/téli hónapok és a naplemente előrehaladtával, az ügető napok kezdő időpontjai is korábbi időpontra fognak kerülni!

A versenynap a Nyeretlenek Versenyével fog kezdődni 13 órakor, ahol 10 ügető fog starthoz állni. Dancing Lady még nem a megbízhatóság mintaképe, de ha ismét körbe megy, könnyen megszerezheti élete első győzelmét. Azonban van három fiatal reménység, akikben van annyi tehetség, hogy megnehezítsék a favorit dolgát. Ők nem mások, mint Daniella Drift, aki folyamatosan jó formákat igazol, Caddik LIW, aki legutóbb kisebb hibát vétett a befutóban, de ha ezt most nem teszi, könnyen felérhet a dobogóra, és a ritkán, de akkor mindig jól futó, Del Piero.

Fél órával később a legifjabb ügetők, közülük is a nyeretlenek állnak újból starthoz 1800 méteren. Kvalifikációs ideje alapján Eternity Barnak lehet legnagyobb esélye a győzelemre Papp Istvánnal a sulkyjában, ha rendesen körbe megy. A dobogós helyezések tekintetében, a legutóbb kissé halványabb Top of Climb Fazekas Imrével, és a folyamatosan helyezéseket gyűjtő, Ékszer K Kolozsi Lászlóval is odaérhet.

14:00 órakor a Juss Hendikeppel folytatódik a nap, ahol továbbra is jó beállítását, egy újabb győzelemre válthatja, Zsóka. De számolni kell, az ismét régi önmagát idéző, Utódló jó szereplésével is, aki két héttel ezelőtt kezdővel is győzni tudott. A jobb helyezések sorsába, akár Usain-nek vagy Urban Legendnek is lehet beleszólása.

A 14:30-kor kezdődő Lamella Díjban kimagasló első esélyt képvisel Kokomo Harley, de mivel több alkalommal is voltak hibái a versenyek során, ezért másik, biztos ügetőknek is lehet esélye a győzelemre. Ducks legutóbb közel egyéni rekordot futott, azzal a formájával, ebben a futamban akár nyerhet is, csakúgy, mint a győzelem után érkező Danubia Lux. A dobogós helyekre, a tulajdonosával is remekül mozgó, Dulcinea del Toboso is felérhet.

Fél órával később, a hosszútávú Naná Díj kerül lefutásra, nyolc indulóval. Ha szerencsésen alakul számára a verseny, nem úgy, mint legutóbb, akkor Benji szerezheti meg idei második sikerét. Azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen Como Tiago továbbra is tartja remek formáját, csakúgy, mint a futam korelnöke, Olmo Jet. Charming Boy távbírásával nincsen gond, azonban az ügetésével néha igen, de ha rendesen körbe ügeti a pályát, akár még nyerhet is.

A nap hatodik futama a Kincsem Park Kupa IX. futama lesz, amit 15:30-kor fognak indítani. Ha kicsit tudna javulni a Kincsem Park egyik szürke ügetője Zizitop, akkor a futamgyőzelem is az övé lehetne. Legutóbbi futásától eltekintve, Winoc SB is hozza remek formáját, a verseny egyik esélyese. Pálinka kedvező beállítását, új hajtójával akár egy dobogós helyezésre is beválthatja, csakúgy, mint Titus Livius, akit régi-új hajtónője fogja versenybe dobni, a minél jobb helyezés elérésének érdekében.

16:00-kor fog elstartolni a Nikita Díj, és ezt a futamot is behúzhatja az új kézben induló Csábító R., amellyel megszerezhetné idei negyedik sikerét. Chocolinát legutóbb Badenban láthattuk versenyezni, ami nem igazán sikerült jól neki, de hazai időit tekintve, az elsőségért folytatott harcba neki is lehet némi beleszólása. Street Genius utoljára gyengén kezdett fordulóstartra, autóra vélhetően jobb lehet, így könnyen szerezhet egy újabb pénzdíjas helyezést.

Fél órával később indul a 2022-es év következő kiemelt versenye, az Őszi Kanca Díj. A hároméves ügetőknek van ugyan 60 méter előnye az „öreg kancákkal” szemben, de ettől függetlenül nincsenek könnyű helyzetben, azonban bármelyikük képes lehet, egy nagyobb meglepetésre is. A győzelem sorsa vélhetően a három klasszis ügető kanca, Adriana Asti, Zante Font és Zóna között dőlhet el ebben az évben.

A szombati ügetőnap záró futamát, a Flinga Hendikeppet 17:00-kor fogják majd futni. Kis mezőny áll starthoz, de több ló is beleszólhat a dobogós helyezések sorsába. Vakarcs RG istállója nagy formában van, így a nyolcéves herélt, ezzel a futásával akár megszerezheti élete 15. sikerét is. Azonban Rocky HR-nek ez a kedvenc távja, könnyen megszorongathatja a favoritot. Vihar RG egy jobb helyezés elérésében bizakodhat.

SHARE THIS