/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Megvan az Arc mezőnye

Alpinista, Westover és Luxembourg ott lesz a vasárnapi 5 millió eurós versenyen.

Frankie Dettori és Torquator Tasso párosának egy 45 éves ’átkot’ kell megtörnie ahhoz, hogy címvédőként meg tudják nyerni a Qatar Prix de l’Arc de Triomphe-t. A sorsolás nem kedvezett nekik és a 18-as startboxot kapták. Ilyen szélső helyről nagyon régen nyertek Arcot. A végső mezőny és a sorsolás csütörtökön került nyilvánosságra. A tavalyi győztesnek az a komoly feladat jutott, hogy megismételje Alleged 1977-es hasonló teljesítményét, mikor másodszorra is megnyerte az Arc-ot két egymást követő évben. Inspirálhatja őket Golden Horn emlékezetes Arc-győzelme 2014-ből, amikor a legendás telivér a 14-es boxból ugrott ki és nyert.

A sorsolás kedvezőbb volt a legnagyobb esélyeseknek, Alpinista, Westover és Luxembourg számára, akik a vasárnapi 5 millió eurós versenyen egymás mellől, a hatos, hetes és nyolcas startboxokból ugranak majd ki, míg Vadeni és Titleholder a kettes és a tízes számokat kapták.
John és Thady Gosden két indulójának sem volt szerencséje, Mostahdafhak és Mishriffnek a tizenhatos és tizenhetes jutott. A japánok reménysége, Titleholder várhatóan indulni fog, míg a William Haggas által idomított Alenquer ugyanazt a 12-es boxot foglalja majd el, ahonnan egy évvel ezelőtt, a német  Torquator Tasso nyert.

A futam legesélyesebb jelöltjei: Vadeni, Luxemburg és Alpinista. Kár, hogy Baaeed nem vállalta ezt a kihívást, így nyitva áll az ajtó egy másik szupersztár előtt, és Vadeni elég jó lehet a feladathoz. Igazi nagyágyúnak tűnt, amikor júniusban öt hosszal megnyerte a Prix du Jockey Clubot, és négy héttel később a Coral-Eclipse-ben elért szoros győzelmével megmutatta, hogy a legjobb idősebb lovakkal is felveszi a versenyt. A Jean-Claude Rouget által idomított ménnek nemrég Leopardstownban Luxemburg mögött be kellett érnie a harmadik hellyel, de nem volt zavartalan versenye, és úgy tűnt, tovább javult. Most már csúcsformában kell lennie, és ez az új út ígérkezik megfelelőnek.

 


A Qatar Prix de l’Arc de Triomphe mezőnye

1 Mishriff (17) William Buick

2 Torquator Tasso (18) Frankie Dettori

3 Mare Australis (19) Bauyrzhan Murzabayev

4 Sealiway (15) Mickael Barzalona

5 Alenquer (12) Tom Marquand

6 Deep Bond (5) Yuga Kawada

7 Broome (14) Wayne Lordan

8 Stay Foolish (20) Christophe Lemaire

9 Mostahdaf (16) Jim Crowley

10 Mendocino (1) Rene Piechulek

11 Titleholder (10) Kazuo Yokoyama

12 Bubble Gift (13) Olivier Peslier

13 Grand Glory (9) Maxime Guyon

14 Alpinista (6) Luke Morris

15 Vadeni (2) Christophe Soumillon

16 Al Hakeem (4) Cristian Demuro

17 Onesto (11) Stephane Pasquier

18 Westover (7) Rob Hornby

19 Do Deuce (3) Yutaka Take

20 Luxemburg (8) Ryan Moore

SHARE THIS