My Dyla LV az Őszi Kanca Díj győztese

Már az első futamban megdőlt a papírforma, hiszen a közel 10-szeres tétű, Downtown Girl M-nek sikerült megszereznie élete első győzelmét Nagy Ferenc II.-vel a sulkyjában. Nagyot küzdött a sokáig vezető, Daniella Drift is Ifj. Veres Lászlóval, de meg kellett elégedniük a szoros második hellyel. A harmadik helyet végül Dollar Maker szerezte meg Csordás Emillel, mivel a célon előtte áthaladó Caddik LIW-et a Versenyintézőség galoppozás miatt diszkvalifikálta.

A csikók versenyében realizálta esélyét a startnál kissé rakoncátlankodó  Top of Climb, és megszerezte élete első sikerét. Mögötte nagyot hajrázva, egy értékes ezüstérmet szerzett Eden CD, míg Elton John A.T. ért fel a dobogó alsó fokára.

Fél órával később következett a Juss Hendikep, ahol Zsóka remek beállítását ismét győzelemre tudta váltani, ezzel megszerezve hajtójának, Miskolcsik Valentinnek karrierje 50. győzelmét. Mögötte nagy lendülettel érkezve, Usain szerzett egy második helyezést Nagy Ferenc II-vel, míg némi meglepetésre Atom Maki Kovács Józseffel mutatkozott meg a  bronzérem megszerzésével.

A nap negyedik futamában már a startot követően hibázott a favorit, Kokomo Harley, így Ducks, új egyéni rekordot ügetve, könnyed győzelmet tudott aratni Fazekas Imrével. Ezzel megelőzte a tőle  hét hosszra következett Danubia Luxot, akit Branko Skenderovic hajtott. A befutóra érve, nagy hajrát indítva, óriási lendülettel sétálta le a dobogóért küzdő ellenfeleit Duchess of Pearl, így szerzett egy értékes harmadik helyezést tulajdonosával, Fejszés Kittivel.

A versenynap egyetlen hosszútávú futamában, a Naná Díjban is favorit győzelem született Como Tiago és Fazekas Imre révén, aki így a versenynapon harmadik hajtói sikerét könyvelhette el. Második helyre Hajnal Tibor kezében a remek küllemű, Charming Boy érkezett meg, míg  harmadikként, szokásos óriási hajrájával, Anybody szerzett egy újabb helyezést megszokott idomárhajtójának, Csordás Emilnek.

Fél óra múlva, Gyolai Nikolett szerzett egy újabb közös sikert, a számára kedves, egykori Derby-harmadik helyezett, Titus Livius-al. Mögötte a szintén esélyes, Winoc SB ért célba Iván Zoltánnal a sulkyjában, míg nagyot küzdve Pálinka lett a harmadik helyezett, vendéghajtójával, Jelinek Zsolttal.

Az időjárás nem kímélte a hetedik futam résztvevőit, hiszen szakadó esőben kellett teljesíteniük a Nikita Díjat, ahol végül Cunami szerezte meg idei harmadik sikerét. Az ezüstérmes helyet a korábban nap nyerőjének is titulált, Csábító R. szerezte meg, míg a dobogó alsó fokára Street Genius küzdötte fel magát.

A következő futam már a szombati nap kiemelt versenye, az Őszi Kanca Díj volt, amely kissé sem zavartalanul, harmadik próbálkozásra startolt el. Ahogy az idomári véleményekben is lehetett olvasni, a fiatal lovak okozhatnak meglepetést, ami most be is igazolódott, hiszen a hároméves kanca, My Dyla LV tudott győzedelmeskedni Kolozsi Lászlóval a sulkyjában. Mögötte a hősiesen küzdő, Zante Font lett a második Goran Zolnajival, míg harmadik helyezett a nehezen startoló, Adriana Asti lett Veljko Mazsity-al.

A nap záró futamának sikerét, esélyeshez méltóan Vakarcs RG szerezte meg. Mögötte Lingot AT lett a második helyezett, míg harmadikként Vihar RG ért át a célvonalon.

Folytatás jövőhéten az ügetőárveréssel és az amatőr nappal.

SHARE THIS