Nebuló Díj, amatőrnap és Ügető árverés a szombati kínálatban

Október 8-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az éves Ügető árverés, ahol 27 db yearlinget és 3 db kétéves ügető reménységet fognak eladásra kínálni. Az árverés 11-kor fog kezdődni, míg a versenynap 14 órai kezdettel fog elstartolni. A belépés továbbra is díjtalan, de aki esetleg licitálni szeretne az „ifjú titánokra”, regisztrálni és tárcsát váltania kell a helyszínen vagy online.

Az első futam, az Eperjes Díj lesz 1800 méteres távon. A mezőny tele van fiatal lovakkal, akik folyamatos javulást mutatnak, így nehéz egy favoritot kiemelni, de talán mégis a remek futással bemutatkozó, Domperidon szerezheti meg második startjára második sikerét. A dobogóra felérhet még akár, az új istállóba és tréningbe került Dezmin Lady, a legutóbb győzelemmel jelentkező Downtown Girl M, vagy akár kihagyása utáni második startjára készülő Donna is.

A következő futamban már az amatőröké a főszerep. Remek beállítását egy győzelemre válthatja Gigant Wings tulajdonosával, Pekker Györggyel. Jó szereplésre van kilátása még Universal Boy és Gyolai Zoltán párosának is, akiknek, ha megfelelően alakul számukra a verseny, csatában lehetnek a győzelemért. Csakúgy, mint Vitya, aki, ha rendesen körbe megy harcban lehet a jobb helyezésekért.

Fél órával később ismét az amatőrhajtók kerülnek a fókuszba, az Októberi Amatőrverseny Hendikepben. Legjobb beállítása talán Calvinnek van, aki sok helyezés után megérdemelne már egy győzelmet. Múlthéten Winoc SB szoros második helyen ért célba, hasonló szerepléssel megnehezítheti a favorit dolgát. Zizitop is futott az előző versenynapon, akkor tréningtársa előrébb végzett, talán most visszavághat neki.

15:30-kor fogják indítani a hosszútávú, Pöstyén Hendikepet, ahol két ügető is kihagyás után indul. Ők Count Basie AT és El Valle Sagrado, akik, ha tudják korábbi formájukat, csatázhatnak a győzelemért. A dobogós helyezések sorsában azonban Domicellának is lehet beleszólása, ha távbírással nem lesz gondja.

A nap ötödik futamában ismét az amatőrök ülnek sulkyba. Diána Gull a szeptemberi extra gyors futamban nem jutott szerephez, de itt sokkal könnyebb feladatot kapott. Cukrom is fejlődést mutat és ő is erősebb mezőnyből érkezik, a favorit ellenfele lehet. Csakúgy, mint Cash Game, aki két hete hibával futott, de korábban tulajdonosával jó formát igazolt.

Fél órával később újabb amatőrfutam következik, ahol nyolc remek ügető csatázhat a győzelemért. Ismét hasonló képességű lovak állnak starthoz, akik közül bárki felérhet a dobogóra. Legnagyobb esélye talán Zadar M-nek lehet, aki nyáron remek formákat igazolt, de figyelnie kell Bosphorus N-re is, hiszen szeptember elején egy hasonló futamot tudott megnyerni. Australian Gold javította hibáját egy második helyezéssel, itt is dobogós helyre esélyes. Anna is nagyon eredményes, topjával megviccelheti a társaságot.

A napi főfutam a fordulóstartos Nebuló Díj lesz, amelyben az egyre stabilabban teljesítő, nap nyerőjének is titulált, Creatine szerezheti meg idei hatodik sikerét. Bonus RG ismét megtalálta jobbik formáit, számolni kell az ő jó futásával is, csakúgy, mint Bűbájoséval, aki, ha nem hibázik harcban lehet az elsőségért.

A szombati ügető nap záró futama, a szintén fordulóstartos Pozsony Hendikep lesz, amelyet várhatóan 17:30-kor fognak indítani. Usain beállítása továbbra is kedvező, így jó szereplésével most is lehet számolni. Zsédának ez a táv vélhetően jobban fog tetszeni, mint a két héttel ezelőtti, dobogóra esélyes. Az új idomításba került Che Comandante, újra jobbik formáját mutatta, bízhat egy jobb pénzdíjas helyezésben.

SHARE THIS