Kentish Boy Díj – Kezdés 13 órakor!

Október 22-én, szombaton nyolc izgalmas futammal várják az ügetők, a Kincsem Parkba látogató, fogadni vágyókat. A belépés továbbra is díjtalan!

Kezdés 13 órakor!

Az egykori Derby-nyerő és sok nagydíjban helyezett, Oguzról nevezték el az első futamot, amelyben hét lovat adtak végül indulónak. A kisebb mezőnyben, talán a 7-es startszámról induló, Discovery LW szerezhet egy újabb győzelmet, ezúttal tulajdonosával. Azonban legutóbb Danubia Lux is tudott javulni, valamint az új tréningből érkező Daenerys is megnehezítheti a favorit dolgát.

Fél órával később, szintén jó eséllyel indul Ozsvár Zoltán egyik idomítottja, Csábító R., aki talán megszerezheti idei negyedik győzelmét, kivéve, ha ellenfele Cunami, ismét egy remek futással fog jelentkezni, csakúgy, mint 3 hete, és újra felül kerekedik Hitelező négyéves fián. A dobogós helyezések sorsába, az amatőrnapon peches Cash Game is beleszólhatna, akár egy győzelemmel is vigasztalódhatna, csakúgy, mint a legutóbb már mutatkozó, Csikós.

A nap harmadik futamában, a remek kanca, Zóna anyjáról elnevezett, Káma nevű Hendikepben, legutóbb jármód probléma miatt diszkvalifikálták Balerina R.-t, de ha rendesen körbe megy, megszerezheti idei első sikerét. Az előbb említett futamban, így kis szerencsével Inforgettable tudott hazaérni, ugyan erre a szereplésre akár most is képes lehet. Utódló kedvenc távjára fut autóstarttal, ha hozza jobb formáját ismét nyerhet egy versenyt. A dobogó alsó fokára a múlthéten hősiesen küzdő, majdnem helyezett, Chicago érthet fel.

A napi főversenyben, a Kentish Boy Díjban igen kis mezőny jött össze, de a több hasonlóképességű ügetőnek köszönhetően, nehéz rámutatni a favoritra. Hajnal Tibor idomítottjának, Benjinek nem igazán jött ki mostanság a lépés, de ha most optimálisan alakul számára a verseny, megszerezheti idei második sikerét. Bűbájos mostanság nem a megbízhatóság mintaképe, de ha nem ront, könnyedén megnyerhetné a futamot. Acélos Fiú mindig hűen adja tudását, azonban az utóbbi időben, ez nem volt elég egy dobogós helyezéshez, de bármikor lehet számítani egy újabb megvillanására.

A megszokottól eltérően, a nap közepére került a Nyeretlenek Versenye, ahol teltházas mezőny jött össze. A futamban, mondhatni papír esélyt képvisel, a legutóbb új egyéni rekordot futó, Lolly Pop. Hogyha tud ismételni, könnyű nyerője lehet a futamnak. Azonban Daniella Drift a megbízhatóság mintaképe, ha tudna egy kicsit még fejlődni, megszorongathatná a favoritot, csakúgy, mint a legutóbb, az új istállóból szoros negyedik helyezéssel jelentkező, Dezmin Lady. A négyévesek közül, ha nem hibázik, Chesterfield végezhet a legelőrébb, egy jobb pénzdíjas helyezés reményében.

Fél órával később következik a Segédhajtó Kupa V. futama, ahol ráduplázhat legutóbbi győzelmére Valerie As, most Ifj. Turbucz Sándorral. Rocky HR kihagyott pár hetet, ami előny lehet számára, ha kijön neki a lépés, akkor Farkas György hajtásában ott lehet a végelszámolásnál. Az örökös dobogós helyezett, a múlthéten kishíján nyerni tudó, Aslaug Princess is megérdemelne már egy győzelmét kedvenc hajtónőjével, Fejszés Kittivel.

A nap hetedik futama, a fordulóstartos Gemini Hendikep lesz, ahol a három hete szép győzelmet arató, Titus Livius szerezhet egy újabb győzelmet, ezt most Kolozsi Sándor hajtásában teheti meg. Swarovski legutóbb kicsit halványabb volt a vártnál, de ha csak azt a formáját tudná hozni, megnehezítené a favorit dolgát tulajdonosával, Balogh Bernadettel. A verseny körelnöke, Overnight ismét idomárja, Budai Attila kezében indul, így számítani kell a dobogós helyezésére.

A nap záró futamában is igen jó képességű lovak állnak starthoz, így izgalmas versenyre van kilátás. Zente nem a megbízhatóság mintaképe mostanság, de ha rendesen körbe megy, a futamban az egyik nyerő sanszot képviseli. Gigant Wings legutóbb hosszútávra, tulajdonosával tudta bezsebelni esedékes győzelmét, jó esélye van a duplázásra. Zara Mia is mindig a frontban végez, számára kedvező versenyalakulás esetén, győzelme sem lenne elképzelhetetlen.

SHARE THIS