Bűbájos győzelme és Márton Lajos 250. sikere

Borongós, őszi ügetőnapot zárt a Kincsem Park a szombati versenynapon. A napi főversenyt esélyeshez méltóan Bűbájos nyerte Nagy Ferenc II.-vel, míg nem sokkal később, Márton Lajos ünnepelhetett Chesterfield kocsijában, hiszen megszerezte pályafutása 250. hajtói sikerét. Ezúton is gratulálunk minden érintettnek!

A nap kezdő futama már a startnál nem várt meglepetéssel indult, hiszen a favorit Discovery LW hibázott a verseny korai szakaszán. Ennek köszönhetően már az első kanyarban Danubia Lux volt az élen, aki később végig vezetve, habár kissé elfáradva nyerte a futamot. Mögötte nagy csata volt a helyezésekért, amelyet jó hajrával Dumbo K és Dulcinea del Toboso szereztek meg.

A Golden Lady díjat a remek esélyű Csábító R. nyerte, közel egyéni rekordjához, 1.16,6-os időben. A második helyezett, a nagy javulásban lévő hároméves, Street Genius lett 1.16,9-ben, míg harmadik helyre Cash Game ért fel 1.17,1-ben.

Fél órával később, a Káma Hendikepben is favorit győzelem született Balerina R.-nek köszönhetően, aki ezzel megszerezte trénerével, Balogh Bernadettel idei első közös sikerüket. Mögötte óriási meglepetésre, új egyéni rekordban, Delicious Design lett az ezüstérmes tulajdonosával, Kárai Józseffel, míg a dobogó alsó fokára szintén javulva, Chicago ért fel, Nagy Ferenc II.-vel a sulkyjában.

A nap negyedik futama már a napi főverseny, a Kentish Boy Díj volt, amelyet a remek képességű ötéves kanca, Bűbájos nyert Nagy Ferenc II.-vel, aki így nagy harc árán, de letaszította a dobogó második fokára a favorit, Benji és Hajnal Tibor párosát. A bronzérmet pedig az óriásit hajrázó, újra megvillanó,  Acélos Fiú szerezte meg kedvenc hajtónőjével, Fazekas Andreával.

Bűbájos (belső) a Kentish Boy Díj nyerője Nagy Ferenc II.-vel

 

Egy futammal később, a Nyeretlenek Versenyében is esélyes ló nyerte a futamot, a négyéves Helikon ivadék Chesterfield, aki ezzel hajtójának és egyben trénerének megszerezte pályafutása 250. hajtói sikerét. Mögötte nagyot hajrázva és javulva, Deadpool lett a második helyezett Branko Skenderovic-csal. Vele nagy csatában volt Dezmin Lady és Kolozsi László párosa, azonban most meg kellett elégedniük a dobogó alsó fokával.

Chesterfield sulkyjában aratta Márton Lajos a 250. hajtói sikerét

 

A Segédhajtó Kupa ötödik futamában Valerie As és Ifj. Turbucz Sándor örülhettek közös sikerüknek, aki ezzel előkelő helyre került a kupa statisztikájában. A futamban a második helyét  megtudta tartani, a hősiesen védekező Rocky HR Farkas Györggyel, ezzel szintén újabb remek pontokat gyűjtve magának. A harmadik helyre nagy lendülettel, Bezique Va Bene és Ifj. Veres László párosa érkezett meg.

A fordulóstartos Gemini Hendikepben a Gyolai istálló örök kedvence, Titus Livius tudott egy újabb sikert aratni, most Kolozsi Sándorral tett meg mind ezt, azonban a vártnál kicsit nehezebben, hiszen Zaffiri és Turbucz Sándor párosa, igencsak megnehezítette a dolgát. A dobogó alsó fokára, nagy lendülettel, a hűséges Swarovski érkezett meg Balogh Bernadettel.

A nap záró futamában is favorit győzelem született, a remek, összeszokott páros, Zente és Tänczer Tamásnak köszönhetően. Mögötte a szintén esélyes és jó formában lévő Gigant Wings és Vezér Emese lettek az ezüstérmesek, míg a bronzérmes helyre Zsofesz és Miskolcsik Valentin értek fel.

A képeket Péter Réka készítette.

SHARE THIS