/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Újabb nyolc telivér csikó

Ígéretes yearlingek érkeznek Franciaországból, nyolc telivér került magyar tulajdonba az október 17-21. között megrendezett deauville-i árverésről.

Tovább erősített az M.K.F. Horse Racing Kft., négy reménységgel gyarapodott az istálló.

3.000 euróért vették a 474-es Lot számú sötétpej kancát, anyja, Spinalunga egyszer volt helyezve Chantilly-ban, apja az egyik vezető francia fedezőmén, Dabirsim. Kétévesen veretlen volt, topját első G1 győzelmekor, a Darley Prix Morny-ban (Group 1) futotta, utódai közül kiemelkedik Coeur De Beaute és Different League.

2.500 euróért ütötték le nekik az 556-os Lot számú kancát, anyja, Casamance négyszer volt helyezve, első csikóját (Camacho x Casamance) egy tavalyi yearling árverésen 17 000 euróért vásárolták meg, és német tréningbe került, apja, No Nay Never fia, Land Force.

Egy másik pej kanca, Bitlip 2.000 euróért került tulajdonukba, apja, az Acclamation apaságú Attendu. Anyja, Demetria egy versenyt nyert és hétszer volt helyezve, Bitlip az első csikója. Anyai nagyanyja a Kincsem Parkból jól ismert Dariya anyja, Decision.

 

 

 

Egy pej ménnel is bővült a csapat, a 695-ös Lot számú yearling vételára 4.500 euró volt. Apja, Dariyan komoly középtávú versenyző volt, első yearlingjei 2019-ben kerültek katalógusba, tavaly már utódai 76%-a voltak helyezve.

 

Ribárszki Sándor a 408-as Lot számú mént vásárolta 2.000 euróért. Anyja, Parsifal nem versenyzett, apja, a G1 nyerő Territories 10 000 euróért fedez Newmarketben, első yearlingjei 2019-ben kerültek árverésre, közülük már hárman nyertek Group versenyt.

A SANDROVO istálló két telivért vásárolt (Lot 450 és 485).

A pej kancát 10.000 euróért vették, anyja Sayfoonisa nem állt starthoz, ám csikói közül ketten már nyertek versenyt, Life of The Party-t 52 000 euróért vásárolták meg, háromévesen két versenyt nyert, míg Sage Dream háromszor nyert és háromszor volt helyezve.

A sárga mén 5.000 euró volt, anyja, Tantivy nem versenyzett, utódai között két nyerő van. Apja, Ribchester hét győzelmet aratott, kétszer volt középtávú champion, valamint Ascotban ő tartja a pályarekordot mérföldes távon egyenesre.

 

Csupor Ferenchez került Greatballsofire 1.500 euróért, anyja, L’arlesienne két versenyt nyert háromévesen, apja, City Light kétszeres G3 nyerő volt, legmagasabb RPR számát (121) Ascotban 1400-ra, a G1-es Diamond Jubilee Stakesben.

A folyatás hamarosan ismét Deauvilleban, de már novemberben. A francia árverési cég, az ARQANA támogatja a Kétévesek Kritériumát, így az itt jól futó telivérek tulajdonosai komoly díjakat és kedvezményeket fognak nyerni a versenydíjon felül az árverési cég jóvoltából.

SHARE THIS