/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Nyolc futam, hat kategória, két döntő – mi várható a szombati versenynapon?

Idén először a hatályos rendelkezések fényében szombaton kerülnek megrendezésre az agár futamok párhuzamosan az ügető versenyekkel. A versenynap menetét tekintve ez “mindössze” annyi látható változást jelent, hogy nem 17, hanem 30 percenként lesz egy futam, egy agár-egy ügető felállásban. Az égiek ismét velünk lesznek az előrejelzések szerint, gyönyörű 20 fokos napsütéses őszi napnak nézünk elébe, így mindenképp érdemes kilátogatni a Kincsem Parkba, hiszen most “egy kalap alatt” élvezhetjük két szakág versenyeit is.

Az agarak nyolc futamban állnak starthoz; három 280m-es – S3, S2, S0/S1 – és három 480m-es – A2/A3, A1, AA0 – kategória futamban a Lyreen Mover Díj keretében – amivel minden évben a mai napig egyetlen Angol Derby-ben futó és veretlenül a döntőig jutott magyar tréningezésű csoda agárnak, az angolok által csak “Hungarian Bullet”-nek becézett Lyreen Mover, alias Drogbának állítunk emléket -, majd a Kölyök Derby Consolation és végül a nap fénypontjaként a 2022-es év Kölyök Derby Döntőjét izgulhatjuk végig.

Előzetes hangulat fokozónak a teljesség igénye nélkül néhány érdekesség a versenynapról:

  • Ezúttal is megismerkedhetünk három újonccal, Annával (HU), Viky-vel (RO) és Gallardoval (HU), akik most fognak először versenyben futni, nagyon drukkolunk nekik!
  • Joes Cody egy izomsérülésből adódó négyhónapos sikeres rehabilitációt követően egy S1-es verseny- és egy AA0-ás edzésidő után másodszor lép pályára ezúttal teljesen új versenytársakkal, köztük a legutóbbi futamát megnyert Bélával, akivel komoly ellenfeleknek bizonyulnak majd.
  • Rekordot döntve most először áll starthoz egyazon versenynapon tíz hazai tenyésztésű agár ugyanabból a kennelből – Homokvihar Racing Greyhound Kennel – négy különböző tulajdonos és tréner keze alól.
  • A versenynap két legidősebb agara Joes Cody és Iron Lady (2017.09. hó), akik még 5 éves koruk ellenére is sok fiatalt megszégyenítő formában állják a sarat!
  • Két agár kivételével (Dark Star és Ronaldo) megismétlődik a két héttel ezelőtti AA0-ás futam, hiszen újra együtt fut Komi, Cannonball, Blue Bell és Lucky, ezúttal Rio és Cherry társaságában, ami a nap egyik legizgalmasabb megmérettetésének ígérkezik!
  • És végül, de messze nem utolsó sorban a Kölyök Derby Döntőben három kennel (Moonlight-Hunter, Gepard King és Petz’s Silver Stars Greyhound) 2-2 agara küzd meg egymással a 2022-es év leggyorsabb kölyke címért.

Az érdekességeket még hosszan lehetne sorolni, de egy biztos, hogy most is szuper izgalmas versenynap elé nézünk, így minden kedves érdeklődőt várunk nagy szeretettel mind a lelátón, mind pedig otthon a képernyők előtt.
Kezdés 12:15

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS