Őszi Kísérleti Verseny

Kombinált versenynap várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, hiszen az ügetők nyitják és zárják a napot, de köztük agár versenyek is színesítik a szombati versenynapot.

12 órai kezdéssel kilenc izgalmas futam mellett, a versenynap kiemelt versenye, a fordulóstartos Őszi Kísérleti Verseny lesz a fókuszban, ahol heten állnak majd starthoz 14:30-kor.

A szombati versenynap a Nyeretlen Kétévesek Versenyével kezdődik 12:00-kor. A futam favoritja, a negyedik startjára készülő Eternity Bar lehet, hiszen, ha nem hibázik, meg van a képessége ahhoz, hogy nyerni tudjon. Eden CD nem sikerült a Kétévesek Nagydíja, de jelenlegi hajtójával remekül szerepelt előtte, így most is harcban lehet a győzelemért. Elegáns Hölgy futásai alapján igen biztos ügetőnek tűnik, így ő is ott lehet a végelszámolásnál, csakúgy, mint El Diablo, akit augusztusban láttunk utoljára futni, azóta viszont fejlődhetett annyit, hogy elcsípjen egy jobb pénzdíjas helyezést.

Fél órával később, a Freya Hendikeppet fogják majd futni, ahol, ha Beyond The Limits rendesen körbe megy, könnyen nyerhetné a futamot. Bronz Boynak is bíztató utolsó két futása, ha tudna még egy kicsit javulni, megszorongathatná a favoritot. Bizony ám utoljára váratlanul ugrott, de ha most ezt nem tenné, lenne esélye felérni a dobogóra.

A nap harmadik futama a Vamos Kemp Díj lesz, melyet 13:00-kor fognak indítani. A hét lovas mezőnyben, a folyamatos javulást mutató, Domperidon lehet a favorit, és megszerezheti zsinórban a harmadik sikerét. Dobogós esélyekkel indul még a szintén javuló félben lévő Ducks is, illetve az eddig német tréningből futó, de hetek óta, már a Kincsem Parkban készülő In Love Danover is.

A hosszútávú, fordulóstartos Derengő Díjat várhatóan 13:30-kor fogják indítani, és heten állnak majd starthoz. Az Őszi Kanca Díj után, ezt a fordulóstartos, ámbár hosszútávú futamot is könnyen behúzhatja My Dyla LV, idomárjával Kolozsi Lászlóval. A favorit legnagyobb ellenfele, Celerina Boss lehet Veljko Mazsity-tyal, aki legutóbb nagyot tudott javulni, és a hosszútáv sem okoz neki gondot. Cunami győzelmét követően is tudott előrébb jönni, ha tudja ezen a távon a legjobbját, Komáromi Krisztina bízhat egy dobogós helyezésben.

Fél órával később, majdnem teljes létszámmal fog indulni a Kincsem Park Kupa 10. futama. A második sor ellenére, de magyar formáinak köszönhetően papír esélyt képvisel Saya Best CD és Erdei Péter párosa. Apollo Creed legutóbb majdnem hazaért, ez a táv számára kedvezőbb lehet, így itt is számítani kell jó szereplésére, most Takács Eszter Cseperke fogja hajtani. Zoom Photo és Leányfalvi Ferenc duója három héttel ezelőtt hosszútávra is mutatkozott, ezért itt is harcban lehetnek a dobogós helyekért, csakúgy, mint Bosphorus N, aki most Németh Gáborral indul, és ha nem hibáznak könnyen szerezhetnének egy jó helyezést.

A nap hetedik futama, már a versenynap kiemelt versenye, a fordulóstartos Őszi Kísérleti Verseny lesz, amelynek mezőnye 14:30-kor fog starthoz állni. Az idén már két pályarekordot futó és hihetetlen évet produkáló, Bonaparte Boss ebben a versenyben cím védésre készül Veljko Mazsity-tyal, de van két remek ügető, akik megnehezíthetik a dolgát. Az egyik Borutka lehet, akinek megvan a képessége ahhoz, hogy legyőzze a favoritot, de nagy kérdés nála, hogy körbe megy-e rendesen Lakatos Csabával. A másik dobogóra esélyes ló, a tréningtárs, Charming Boy lehet majd Hajnal Tiborral, hiszen formái alapján, ismét kezd magára találni ez a négyéves Night Lady ivadék.

Az 1800 méteres Platina Hendikeppel folytatódik a versenynap 15:00-kor, ahol Uptown Boy M szerezheti meg idei negyedik győzelmét. A jobb pénzdíjas helyekért, a remek évet produkáló Velence R. és a mindig hűséges, Trencsén is harcban lehet majd.

Fél órával később a Veronica Fling Díjat fogják majd futni, ahol a Köztársasági Díjban is jól szereplő Zlatan LIW lehet a favorit. Zitti Tutti is remek évet tudhat maga mögött, hiszen minden futásával pénzt keresett eddig, így itt is jó eséllyel indul. Csakúgy, mint a francia import, Guiness des Fanes, aki mióta Magyarországra került, csak pénzdíjas helyen végzett.

A nap záró, kilencedik futama, a hosszútávú London Hendikep lesz, teltházas mezőnnyel, melyet várhatóan 16:00-kor fognak indítani. Universal Boy már régóta kerülgeti a célt, talán itt már sikerül nyernie Kolozsi Sándorral. Azonban közeli esélyt képvisel még Cheeky Brown is, aki most idomárja, Kolozsi László kezében fog indulni. Hasonló esélyű, az új istállójából győzelemmel jelentkező, Cherie Bella is Marko Slavic-csal. Azonban futam korelnökét, a mindig jól szereplő Sziklaszirtet sem szabad leírni Komáromi Krisztinával, hiszen van olyan formája, amivel győzelme sem lenne elképzelhetetlen.

SHARE THIS