Kolozsi tripla, Mazsity dupla

Izgalmas, kiemelt versennyel telt versenynapon van túl az ügető társadalom. Kolozsi László idomárként háromszoros sikert aratott a szombati napon, hiszen Zero di Jesolonak, My Dyla LV-nek és Saya Best CD-nek is sikerült elsőként áthaladnia a célvonalon. Azonban Veljko Mazsity sem tétlenkedett, ugyanis az idén már két nagydíjat nyerő, illetve két pályarekordot is beállító, Bonaparte Boss megszerezte idei harmadik kiemelt sikerét, az Őszi Kísérleti Versenyben. Zitti Tuttival pedig sikerült behúznia a napi főfutamot, a korábbi idomítottjáról elnevezett, Veronica Fling Díjat.

A kombinált versenynap első futamában a legifjabb ügetők álltak starthoz. A két héttel ezelőtti nagydíjban ugyan nem tudott felérni a dobogóra, de most minden jól alakult Eternity Bar számára, és sikerült megszereznie első győzelmét. A befutóban nagy lendülettel megindult élete első versenyében, óriásit javulva Escobar, és szerzett tulajdonosának egy szép második helyezést, akit Emeli Sandé A.T. követett, és szerzett bronzérmet első startjára.

A Freya Hendikep nagy meglepetésre Zero di Jesolo és Kolozsi László könnyed sikerével zárult, akiket támadt a befutóban Bizony ám és Fazekas Andrea, de most meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. A dobogó alsó fokára a szintén remekül hajrázó, Credit Card és Horváth Lilla párosa ért fel.

A nap harmadik futamában, első Kincsem parki versenyében győzelemmel tudott jelentkezni, In Love Danover, akit Juhász Balázs hajtott. Mögötte Domperidonnak és Márton Lajosnak, illetve Ducksnak és Fazekas Imrének sikerült elérnie a jobb helyezéseket.

Fél órával később az Őszi Kanca Díj után, a Derengő Díjat is sikerült behúznia My Dyla LV-nek, idomárhajtójával Kolozsi Lászlóval. A befutóban nagyon szorongatta legnagyobb ellenfele, Celerina Boss és Veljko Mazsity, de nyakhosszas második hellyel kellett beérnie a Hico istálló kancájának. A harmadik helyet végül kissé elfáradva, de Csikós és Branko Skenderovic párosának sikerült megtartania.

A következő futam a Kincsem Park Kupa 10. Futama volt, amelyet esélyeshez méltóan Saya Best CD-nek sikerült megnyernie. Mögötte nagyot hajrázva Zoom Photo szerzett egy értékes második helyezést, akit kissé elfáradva, de harmadikként Apollo Creed követett.

A nap hatodik futama már az Őszi Kísérleti Verseny volt, ahol favorit siker született Bonaparte Boss és Veljko Mazsity révén, akik ezzel idei harmadik, közös nagydíj győzelmüket aratták. Mögöttük elfáradva, de biztosan lett második Casino Royale Branko Skenderovic-csal, míg a harmadik helyét senkitől sem zavartatva, a futamban a legjobb háromévesként, Devoted szerezte meg Csordás Emillel.

A 2022-es Őszi Kísérleti Verseny győztese Bonaparte Boss Veljko Mazsity-tyal

 

Fél órával később is favorit siker született, hiszen Uptown Boy M szerezte meg idei negyedik sikerét. Négy hosszal követte őt, jól hajrázva egy szintén jó esélyű ügető, Trencsén, aki mögött a harmadik helyre, Velence R. ért fel.

A következő futam, már a fordulóstartos Veronica Fling Díj volt, amelyben a másodfavorit, Zitti Tutti tudott diadalmaskodni, Veljko Mazsity-tyal. Őt Zlatan LIW és Lakatos Árpád párosa követte, aki mögött a kihagyás után futó Bazsiville lett a harmadik helyezett, Csordás Emillel.

A nap záró futamában szoros küzdelem után, de végül Cherie Bella M tudott ráduplázni legutóbbi sikerére. Nem sokkal mögötte, így Bvlgari SS lett a második helyezett, míg harmadikként Zizitop haladt át a célvonalon.

A fotót Péter Réka készítette.

SHARE THIS