Bobby Fischer idei nyolcadik sikere

Hűvös, szeles időben zajlott november első ügetőnapja, ahol több hajtó is duplázni tudott, hiszen Fazekas Imre és Miskolcsik Valentin is 2-2 sikert aratott a versenynap folyamán, Donna és Berill Lady-nek, illetve Timoko R.L. és Villeneuve-nek köszönhetően. A versenynapon még Nagy Ferenc II., Gyolai Nikolett, Juhász Balázs és Hajnal Tibor szereztek elsőséget.

A napindító futamban favorithoz méltóan, El Valle Sagrado szerezte meg élete második sikerét, aki mögött némi meglepetésre CR-Seven lett a második helyezett, míg harmadik helyre Just Be Ready érkezett meg.

Fél órával később óriási meglepetésre, és ezzel remek osztalékot eredményezve Bongiovi és Gyolai Nikolett szerezték meg első közös sikerüket, akik akkora lendülettel jöttek a befutóban, hogy a második helyre leszorították Unique és Milan Kovacevic párosát. A harmadik helyre szintén nagyot küzdve Always Yankee BD érkezett meg, Vekas Zoltánnal a kocsijában.

A Nyeretlenek Versenye sem zajlott le izgalmak nélkül, hiszen a befutóra érkezve többen is összeakadtak és ennek következtében hibáztak is, így végül Donnának sikerült élete első győzelmét behúznia. Őt a rettentő szerencsétlen versenyt futó Deadpool követte, aki így ezüstérmes helyen zárta a futamot, nyakhosszal verve ezzel, Daniella Drift-et.

A nap negyedik futamában Timoko R.L. szerzett egy újabb elsőséget Miskolcsik Valentinnel a sulkyjában. Mögötte a viszonylag keveset futó, Ambrosia Gielle lett a második Varga Sándorral, míg harmadik helyre, a szerencsének is köszönhetően, Aslaug Princess ért fel Fejszés Kitti hajtásában.

Fél órával később már a napi főversenyt futották, az Új-Mexikó Díjat, ahol a nap nyerőjének is titulált, Bobby Fischer szerezte meg idei nyolcadik sikerét, Juhász Balázzsal. Őt, nyolc hosszal követte egy szintén esélyes páros, Bűbájos Nagy Ferenc II.-vel, akinek most nem tudott visszavágni egy jobb helyezéssel, Benji Hajnal Tiborral a sulkyjában.

Az Urido Hendikeppet a kihagyás utáni első startjára,  Villeneuve-nek sikerült behúznia. A célon másodikként áthaladó Balerina R.-t ismét a diszkvalifikálás sorsára jutott, tisztátalan ügetés miatt, így Amaru Shakur lett az ezüstérmes, míg a dobogó alsó fokára némi meglepetésre Briliáns BD ért fel.

Az Utalványozó Díjban is egy esélyes ló, a remek szezont produkáló, Creatine nyerte Hajnal Tiborral. Őt, a szintén játszott Carlos Fox követte Nagy Ferenc II.-vel, akit nagyon támadott Cukrom és Kolozsi Sándor párosa, de most meg kellett elégedniük a harmadik helyezéssel.

A nap záró futamában Berill Lady-nek sikerült győzedelmeskednie, hiszen a favorit Valentino a verseny utolsó méterein rettentően elfáradt, így végül második helyezettként haladt át a célvonalon. A dobogó alsó fokáért többen is harcban voltak, akik közül Anna jót ki a legjobban.

A kiemelt képet Péter Réka készítette.

SHARE THIS