Szerb-magyar találkozó – kezdés 11 órakor!

November közepén a korábbi években megszokottakhoz hasonlóan szerb-magyar találkozó kerül megrendezésre, az agár futamokkal kombinált versenynapon, amelyen a kezdési időpont 11 órára került.

A nap első futama a meghívásos Vörsas Kupa döntő futama lesz, melyet várhatóan 11 órakor fognak indítani. A futam, mint általában igen nyitott, hiszen többen is odaérhetnek a dobogóra, de talán a hasonló versenyekben mindig jól mozgó Zaffiri szerezheti meg idei második győzelmét. Azonban könnyen ott lehet még a végelszámolásnál akár Boszi, Zero di Jesolo és Winoc SB is.

Fél órával később már a legifjabb ügetők lépnek a pályára. A futamban igen jó esélyt képvisel az első startjára elképesztően jól mozgó, ezüstérmet szerző Escobar, aki itt talán elveszítheti nyeretlenségét. Előző futásaik alapján, most is hasonló teljesítményre lehet képes Emeli Sandé A.T., El Diablo is, hiszen egymás mögött végeztek a legutóbbi csikó versenyben. A szerb vendég, Bonadisea is bíztató formák után érkezik a Kincsem Parkba, ha tudna egy kicsit javulni, akár a győzelemért is harcban lehetne.

A Dolovoi Díjjal folytatódik az ügetőnap, 12 órakor. Ígéretes három-és négyéves ügetők állnak starthoz, akik közül talán Dignitá rendelkezik a legjobb formával, hiszen első startjára rettentő könnyedén vesztette el nyeretlenségét. Daenerys már utolsó Kincsem parki versenyében is szerb színekből jelentkezett, akkor éppen lecsúszott a dobogóról, itt vigasztalódhat egy helyezéssel, csakúgy, mint a futam legmegbízhatóbb lova, Duchess of Pearl. Downtown Girl M győzelmét követően meglepő módon hibával futott, ha ezt most nem teszi odaérhet a dobogóra.

A nap negyedik ügető futama, a Csantavéri Díj lesz, amelynek mezőnye várhatóan 12:30-kor fog starthoz állni. Remek képességű lovakat adtak indulónak az idomárok, így nem túl lassú versenyre van kilátás. A futam favoritja az olasz kanca, Coach Degli Dei lehet Goran Zolnajival, és folytathatja nyerő szériáját. Azonban a Fazekas Imre kezében induló, Balerina R.-nek is van olyan formája, amellyel megszorongathatná legnagyobb ellenfelét, csakúgy, mint a Hico istálló négyéves kancájának, Celerina Bossnak, akit szokás szerint Veljko Mazsity fog hajtani.

Fél órával később már a UKSS – Beograd Díjat fogják futni 1900 méteres távon. A francia import, In Love Danover egy szép győzelemmel mutatkozott be a Kincsem Parkban, akár egy újabb sikert is bezsebelhetne azzal a formájával. Azonban a szerb vendégnek, Byron delle Badie-nek is lesz némi beleszólása az első hely sorsába, hiszen közel azonos képességgel rendelkezik ő is, csakúgy, mint a múlthéten nyerni tudó, El Valle Sagrado, akinek van olyan ideje erre a távra, mellyel odaérhetne a dobogóra. Az új istállóból futó Csikós nem a megbízhatóság mintaképe, de ha nem hibázik bízhat egy jobb pénzdíjas helyezésben.

Folytatásként a 13:30-as indítású Adai Díj fog következni, amelyben igen kis mezőny jött össze, azonban kiváló képességű idősebb ügetők állnak starthoz. A futamnak két favoritja is van, Zitti Tutti, valamint Zlatan LIW, akik közül utóbbinak két héttel ezelőtt megrongálódott a kereke, de így is a hétéves kanca mögött, második helyezett tudott lenni. Ha most minden rendben lesz, akár vissza is vághat ellenfelének egy győzelemmel. Dobogós eséllyel indul Zóna is, aki mindig csatában van a helyezésekért.

Majdnem teltházas mezőny jött össze a Srbobrani Hendikepben, amelyet várhatóan 14 órakor fognak indítani. A 11 induló közül a favorit, a számára kedvezőbb távon induló, Universal Boy lehet. Barakka SS kihagyás utáni első startjára is már bíztatóan mozgott, ha csak átlag számát tudná hozni, könnyen megszorongathatná az első esélyt. A pálya egyik szürke ügetője, Zizitop most idomárja kezében indul, aki gyengébb formáival is helyre szokott érni, itt is számolni kell vele, csakúgy, mint a futam korelnökével, Swarovskival, aki most új kézben indul, beállítása ajánlja.

Fél órával később következik a hosszútávú Zombori Hendikep, amelynek mezőnye 11 lovat számlál. Zente legutóbb könnyen tudott győzni, az alapján itt is első esélyt képvisel. A futam legidősebb lova, a maga 14 évével, Olmo Jet korát meghazudtolva futja a jó időket, így ebben a versenyben már dobogós esélyt képvisel, csakúgy, mint a remek szezont maga mögött tudható Velence R., és Zénó Boko.

15 órai indítással áll starthoz a napi főfutam mezőnye a Szabadkai Díjban. A verseny favoritja a legerősebb mezőnyökből érkező Unno del Duomo lehet idomárjával, Goran Zolnajival. Azonban figyelnie kell Iago d’Amore és Antun Horvatski párosára, hiszen az ő duójuk eddig veretlen, és többedik virágzása ez a nyolcéves heréltnek, így lehet benne annyi, hogy megszorongassa a favoritot. A jobb pénzdíjas helyezések sorsába a mindig jól szerelpő Bondo Jet Branislav Mukity-tyal és Adriana Asti Veljko Mazsity-tyal is beleszólhat.

A nap záró futamát 15:00-kor fogják indítani, amelyben legutóbbi könnyed sikerére akár rá is duplázhat Saya Best CD, azonban Zsóka is remek formában van, és ha tudja legutóbbi formáját, akár a favoritot is megverhetné, megszerezve ezzel idei ötödik sikerét. King’s Call múlthéten végig közel helyezkedett, így ebben a futamban is hasonló esélyekkel indul, csakúgy, mint a Beatriz Galindo A.T.

A kiemelt képet Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS