Iago d’Amore a Szabadkai Díj győztese

Izgalmas szerb-magyar napot zárt a Kincsem Park, egy futam kivételével a favorit lovak és hajtóké volt a főszerep.

A nap első futama a meghívott hajtók számára megrendezett, Vörsas Kupa döntő futama volt, ahol favorithoz méltóan, Zaffiri szerezte meg az elsőséget Erdei Józseffel. Mögötte remekül hajrázott Winoc SB, azonban őt pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták, így Farya BD lett a második helyezett Nyári Bélával, míg a dobogó alsó fokára Vitya ügetett fel Iván Zoltánnal.

Fél órával később már a pálya legfiatalabb ügetői léptek a pályára, és közülük is az egyik esélyes, Escobar veszítette el nyeretlenségét, hiszen a célon elsőként áthaladó Bonadisea-t, pályaelhagyás miatt kizárták a versenyből. Mögötte majd 25 méterre következett a második helyre El Diablo, így Juhász Balázs duplán örülhetett ebben a futamban. Harmadik helyet pedig az új idomításba került, Enrico Fling szerezte meg.

A Dolovoi Díjban is favorit siker született, hiszen Dignitá második versenyében is győzedelmeskedni tudott. Őt, a befutóban még kissé meghúzó, Chili Gonzales MD követte, aki mögött a remekül finiselő, Duchess of Pearl szerzett egy újabb értékes helyezést.

A Csantavéri Díjban végig vezetve, könnyen zsebelte be, idei második sikerét Balerina R. Sokáig támadta a nyerőt, a korábbi favorit, Coach Degli Dei, azonban most meg kellett elégednie az ezüstérmet jelentő helyezéssel. A befutóban Celerina Boss is megindulni látszott, azonban a küzdelem hevében elugrott, így a harmadik helyezést senkitől sem zavartatva, Australian Gold szerezte meg.

Fél órával később, a szerb-magyar napon először tudott külföldi idomított győzedelmeskedni, Byron delle Badie és Branislav Mukity párosának köszönhetően. A dobogós helyezésekért hatalmas csata folyt, amelyből a kissé peches versenyt futó, El Valle Sagrado jött ki a legjobban Nagy Ferenc II.-vel, hiszen ők lettek a másodikok, míg harmadik helyezett célfotóban, de végül In Love Danover lett Juhász Balázzsal.

Veljko Mazsity második sikerét könyvelhette el az Adai Díjban Zitti Tutti révén, aki az utolsó kanyarban egészen más sebességi fokozatra kapcsolva, elsétált a mezőny mellett. Mögötte a nagy rivális Zlatan LIW következett Lakatos Árpáddal, aki szintén remekül futott és szerzett egy értékes második helyezést, míg a dobogó alsó fokára, némi meglepetésre Grand Illusion ért fel Miodrag Pantic-csal a sulkyjában, megelőzve ezzel Bazsiville és Csordás Emil párosát.

A Srbobrani Hendikepben minden papírforma megdőlt, és elképesztő osztalékkal zárult a futam, hiszen nem éppen a legesélyesebbként említett, Zizitopnak sikerült behúznia esedékes győzelmét Kolozsi László hajtásában. Mögé az utolsó kanyarban még a sereghajtók közé tartozó Atom Maki érkezett meg Kovács Józseffel, míg a harmadik helyét Blazing Speed és Tänczer Tamás párosának sikerült megtartania.

Fél óra múlva, már a hosszútávú Zombori Hendikepet futották az ügetők, ahol ismét favorit győzelem született, Tänczer Tamásnak és Zentének köszönhetően, akik sokáig a vezető páros egyik tagjai voltak, majd a befutóra érve elszálltak a mezőnytől. A sokáig vezető duó másik tagja, Very Nice Photo és Vezér Emese volt, akiknek hősiesen védekezve sikerült megtartaniuk az ezüstérmüket, Velence R. és Juhász Balázs párosával szemben.

A nap legrangosabb futamát végig az élen versenyezve, Iago d’Amore-nak és Antun Horvatskinak sikerült végül megnyernie, akit sokáig támadott a befutóban Bondo Jet és Branislav Mukity párosa, de igazán közel nem sikerült a nyerőhöz kerülni, így egy értékes második helyezéssel zárták a futamot. Mögöttük némi meglepetésre, de a szerencsének is köszönhetően Alexander U.R. és Branko Skenderovic kettőse szerezte meg a bronzérmet.

A 2022-es Szabadkai Díj dobogós helyezettjei a díjátadáson

 

A nap záró futamában idei ötödik sikerét aratta Zsóka, aki ezzel a sokáig vezető King’s Call-t szorította le a második helyre. A dobogó alsó fokára a peches versenyt futó korábbi favorit, Saya Best CD érkezett meg.

Folytatás jövőhét szombaton!

 

A fotókat Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS