/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Ki legyen az év lova 2022-ben?

Szavazz az ÉV LOVÁRA!
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szavazással dől el az “Év Lova” cím sorsa. A szavazás során 6 csoport (Versenyszervező, Magyar Lovaregylet, Magyarországi Galopp Versenylótenyésztők Egyesülete, Magyarországi Angol Telivérfuttatók Egyesülete, Galopp Idomárok és Lovasok Egyesülete és a közönség elektronikus szavazása) véleményét vesszük alapul, így alakul ki a végső sorrend. Holtverseny esetén a Versenyszervező szavazata dönt.

Ki volt 2022-ben a legjobb angol telivér a Kincsem Parkban?

DARIYA

A hároméves sárga kanca statisztikája igen figyelemre méltó. Hét alkalommal állt starthoz, hatszor tudott elsőként átgaloppozni a célvonalon és egyszer Pozsonyban kikapott. 5 648 296 forint életnyereménnyel rendelkezik, a szezonban nevéhez fűződik a Hazafi Díj, a Magányos Díj és a Magyar Kancadíj győzelme is.

 

EGGI’S CHOICE

A hűséges Fascinating Rock apaságú négyéves herélt idén is remekel, a szezont Batthyány-Hunyady Díj győzelemmel kezdte, majd a Millenniumi Díjban kikapott. A szeptemberi Kincsem Díjban vigasztalódott, élete legmagasabb formáját (80) futva ért haza, méghozzá  hét hosszal. Októberben újabb győzelem következett, az Akaba-Köztársasági Díjban elsősége is hozzá került.

 

MÁGNÁS MISKA

A Nemzeti Liga győztes Mágnás Miska 7 900 000 forint nyereményre tett szert idén. Az év a Nemzeti Díjjal indult neki, amit rögtön meg is tudott nyerni, ezután a Millenniumi Díjban öreg lovak közt nem jutott szerephez. Júliusban elindult a nyerő sorozata, zsinórban négy győzelmet szerzett, a Flandorffer Tamás Emlékversenyben, a Kozma Ferenc Emlékversenyben, majd a Városbíró Díjban és a Tattersalls-Overdose Díjban.

 

PRESIDENT

Az idei szezont Pozsonyban győzelemmel kezdte a Tai Chi apaságú President, amit itthon két helyezés követett. Július 3-án a legnagyobb megmérettetés várt rá, a 100. Magyar Derbyben állt starthoz biztosan ért haza Maxim és Spartan Devil előtt. Idei nyereménye a Derby kiemelt díjazásának köszönhetően kiugróan magas, 16 328 656 forint.

 

SIMPLY THE BEST

Pályafutása legjobb szezonját zárta idén az ötéves Simply The Best. A Megnyitó Versenyben rögtön főszereplő volt, majd év közepéig nem tudott versenyt nyerni. Nyáron a Hesp Róbert Emlékversenyben megtört a jég, győzedelmeskedett, és ezt követően még három sikert gyűjtött be; az Imperiál Díjban, a Grőf Széchenyi István Emlékversenyben és Kállai Pál Emlékversenyben.

 

Szavazz 2022. november 18. és november 21. között! A te véleményed is számít!

A játék részletes szabályzata elérhető a következő oldalon:
https://kincsempark.hu/szavazz-az-ev-lovara-2022/

SHARE THIS