/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Új lovak Franciaországból

Alaposan bevásároltak a magyar tulajdonosok a november 12-én megrendezett ARQANA Yearling árverésen. Nem csoda, hiszen egyrész több komoly telivér érkezett innen az elmúlt évekből, másrészt az Arqana sokat tett azért, hogy a hazai tulajdonosokat meggyőzzék arról, hogy érdemes őket választani. Az előző évekhez képest ezen az árverésen jóval kevesebb, 137 telivért vezettek fel idén, amelyből 115 talált új gazdára. A medián 5000 euró volt, a legmagasabb összeget (27 000 euró) egy Toronado apaságú kancáért (74b) fizették.

5 500 euróért került a 121-es Lot számú Lucipherer a Salty and Sweet istálló tulajdonába, apja, Ribchester, Wootton Bassett fia többszörös G1 nyerő és pályarekordot tart Ascotban mérföldes távon egyenes pályán. Anyja Decipherer (Fastnet Rock x Flash Mash) két utódnak adott életet, első csikója kétszer volt helyezve eddig.

A Scuderia Molett 2000 euróért vásárolta meg a 144-es Lot számú mént, anyja, Gipsys Pride nem versenyzett, apja, Olympic Glory kétévesen remekelt 1200-1400 méteren, majd később felért a legjobbak közé mérföldes távon. Nekik ütötték le a 24-es Lot számú Belardo apaságú mént is 3000 euróért. Anyja, Mon Etoile egyet nyert és ötször volt helyezve kétévesen, első csikója (Anodin x Mon Etoile) három helyezést szerzett kétévesen Longchampban és Chantillyban. A többszörös G1 nyerő Belardo Angliában fedez 6 500 euróért, utódai közt több Group nyerőt találni.

Kovács Sándor két lovat vásárolt, Trun-t (Lot 70) 4 500 euróért ütötték le neki. A mén anyja, Tonneville nem állt starthoz, egy utóda versenyzett eddig, Tessel, aki egy versenyt nyert és többször volt helyezve. Apja, a Francia Derby nyerő és közeli Arc ötödik Brametot jelenleg Németországban fedez 5000 euróért, első csikói 2019-ben születtek meg.

3000 euró volt a 68-as Lot számú kanca vételára, apja, Garswood Listedet nyert kétévesen, majd két szezonon keresztül eredményes sprinter volt. Pályafutását legmagasabb formáját futva fejezte be a G1-es Maurice de Gheest győzelmével. Anyja, Telling Stories öt csikója közül kettő nyert versenyt.

A 3+1 Kft. is vásárolt yearlinget, Princess Rose (Lot 49) ára 3000 euró volt, anyja, Rose Bewithched egy versenyt nyert és háromszor volt helyezve kétévesen. 7 csikót adott eddig, kiemelkedik közülük French Plaisir, aki 9 versenyt nyert, de Semeur d’Espoir is négy versenyt nyert. Az apamén, Silverwavex legmagasabb RPR számát a G1-es Grand Prix de Saint-Cloud győzelméért kapta.

Ribárszki Sándor istállójába két reménység került, a 40-es és 138-as Lot számmal. A mén (Lot 40) vételára 6000 euró volt, anyja, Private Riviera két versenyt nyert és 14 alkalommal volt helyezve, köztük Listedben és G3-ban is. Számos eredményes utóda született, Pinnacle (Anodin x Private Riviera) igen eredményes volt az ugró szakágban, de síkon is adott nyerőt, Primela két versenyt nyert. Apja, Waldpark német Derbyt nyert és ivadékai rendkívül eredményesek ugráson.

Be Sweet (Lot 138) leütési ára 2500 euró volt, anyja, Flaming Star kétszer ért haza, a kanca pedig első csikója. Apja, Scat Daddy fia, Seabhac kétszer állt starthoz, egyszer negyedik volt, másodszorra pedig győzni tudott.

 

SHARE THIS