/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Az új ír lovak

November 2-3. között megrendezésre került a GOFFS Novemberi Yearling árverése, ahonnan újabb importok kerültek magyar tulajdonba. A katalógusban 571 telivér szerepelt, közülük 512 került felvezetésre és 392-t sikerült elárverezni. A legmagasabb áron a 458-as számú mén (Dawn Approach x Strapless) kelt el, 80 000 eurót fizettek érte.

A hazai futtatók közül vásárolt a Kolozsi Ranch, négy reménység került hozzájuk. 4000 euróért ütötték le nekik a 216-os Lot számú pej kancát. Anyja, Katevan kétévesen nyert versenyt, négy csikója állt már starthoz, közülük három nyerő van, Sepahi 5 alkalommal, Coul Kat 3 alkalommal, míg Burtonlodge Beauty egy alkalommal ért haza. Apja, Gregorian hasznos volt középtávon, több Group versenyben tudott győzedelmeskedni.

1200 euróért vettek egy sárga kancát (Lot 270) (Galileo Gold x Maid In Heaven), anyja három győzelmet szerzett háromévesen és háromszor volt helyezve, többször Listedben. Utódai közt is több nyerőt találunk, kiemelkedik közülük Sky Ballerina, aki öt versenyt nyert.

Vain Hope teljes testvérét is sikerült megvásárolniuk, a 490-es Lot számú mén (Buratino x Vale of Belvoir) 1000 euróért került hozzájuk. Az anya három győzelmet szerzett kétévesen, és Listedben is volt helyezve, utódai közül a Kincsem Parkból is jól ismert szürke kanca emelkedik ki, de a szintén itthon is pályára lépő Irish Girl is nyolcszor ért haza.

A 649-es Lot számú kancával is bővült a csapat, 1500 euró volt a vételár. Anyja, Dutch Party helyezve volt kétévesen, majd tenyésztésbe került és eddig három utódot adott, apja, a Kodiac apaságú kiválóság, Prince of Lir.

A Scuderia Molett két lovat vásárolt, elsőként a 346-os Lot számú pej kancát 1000 euróért. Anyja, Place That Face hétszer lépett pályára, egy versenyt nyert és ötször volt helyezve. Csikói közül kettő versenyzett már, egyikőjük haza is tudott érni. Apja Make Believe, aki kétvesen veretlen volt, majd két G1-et be tudott húzni, utódai között pedig szerepel a nagyszerű Mishriff.  A másik yearlinget 2000 euróért vásárolták (Lot 667), a Camacho apaságú kanca anyja, Emzoon nem versenyzett, első csikója, Killer Grey (Markaz x Emzoon) jelenleg kétéves, Olaszországban versenyez. Eddig minden versenyében helyezve volt és egyszer győzni is tudott.

Forrás: goffs.com

SHARE THIS