Ménesek Díja – kezdés 11 órakor!

A 2022-es év tizedik ügető liga futamát, a Ménesek Díját futják november utolsó szombatján az ügetők. Kilenc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogatókat, amelyből hét versenyben kapnak majd tiszteletdíjat a győztes lóhoz tartozó személyek. A belépés továbbra is díjtalan!

Már az első futamban, amelyet 11 órakor fognak indítani, könnyen begyűjtheti második Kincsem parki győzelmét a német vendéghajtó, Marcus Gramüller, hiszen a remek esélyt képviselő, korábban apjánál tréningben lévő, In Love Danover-t fogja hajtani. Dobogós helyezésben bizakodhat még hiba nélkül Discovery LW és Kolozsi László párosa, csakúgy, mint Compact Boy Fazekas Imrével. A jobb pénzdíjas helyezések sorsába, akár még a kihagyás utáni első startjára, Diófás is beleszólhat, akit Varga Sándor fog hajtani.

A  nap második futama, a fordulóstartos Rádoki József Emlékverseny Hendikep lesz, amelynek nyolc fős mezőnye, 11:30-kor fog starthoz állni. Sok esélyes a futam, így nehéz rámutatni a nyerőre, de talán a 2-es számú Zsókának lehet a legnagyobb sansza a győzelemre. Legnagyobb ellenfele vélhetően, a győzelem után érkező Berill Lady lehet. A dobogós helyezés reményében áll starthoz még Ügyeske és Velence R. is.

Fél órával később ismét egy fordulóstartos futam, a Laky Ferenc Emlékverseny fog következni, amelyet 12:00-kor fognak indítani. A teltházas mezőnyben az alaptávról fordulóké, közülük is, Swarovskié lehet majd a főszerep. Több hasonló képességű ügető is harcban lehet a dobogós helyezésekért még, például a győzelem után érkező Donia d’Aunay, a kedvezőbb távján futó Cheeky Brown, illetve a két istállótárs Ciklon Fox és Pálinka.

Nagyjából a versenynap közepére, 12:30-ra esik a Török László Emlékverseny, amelyben a Kabala Ménes Kft., dr. Török Erzsébet és dr. Török László ajánlottak fel tiszteletdíjat a győztes ló tenyésztőjének, tulajdonosának, idomárjának, valamint hajtójának. A futamban remek képességű ügetők állnak starthoz, akik közül Battisti Grif és Veljko Mazsity párosának van legnagyobb esélye a győzelemre. Azonban figyelni kell a kétszer már mutatkozó Grand Illusionre, akit most Nemanja Masic fog hajtani. A dobogó alsó fokára, a másodszorra új tréningből futó, Zante Font is felérhet, Juhász Balázzsal.

13:00-kor startol el a hosszútávú, fordulóstartos Hansa Díj. Igencsak nemzetközi mezőny jött össze, akik közül megszerezheti zsinórban második Kincsem parki sikerét, Iago d’Amore. Azonban a szlovén vendég, Krack du Clocher is jó formában van, így megnehezítheti a favorit dolgát. A másik szerb színeket képviselő ló, Bondo Jet futásaira sem lehet panasz, ennek tudatában őt sem szabad kihagyni a dobogóra esélyes lovak sorából.

Fél órával később következik a Kincsem Park Kupa újabb állomása, ahol majdnem teltházas mezőnyt adtak indulónak az idomárok. A statisztikában magasan vezető, Erdei Péter növelheti elsőségeinek számát, hiszen a remek esélyű, Inforgettable-t fogja hajtani. Azonban legnagyobb ellenfele Aslaug Princess lehet Németh Gáborral, mivel ez a hatéves kanca igencsak megérdemelne már egy győzelmet, hiszen formáira nem lehet panasz. A dobogós helyezések valamelyikére Apollo Creed Takács Eszter Cseperkével, valamint Zoom Photo Pekker Györggyel is odaérhet, azonban a második sor nem szól mellettük.

14 órakor fogják indítani majd a Dr. Papp Tibor Emlékverseny, ahol 10 ló fog starthoz állni. A szlovén vendég, a legutóbb óriási egyéni rekordot futó, Premal MS szerezheti meg idei harmadik Kincsem Parki sikerét. A szerb színeket képviselő, szintén utoljára nyerni tudó, Byron delle Badie is jó esélyekkel indul, ha tudna még egy kicsit javulni, megszorongathatná a favoritot. A jobb pénzdíjas helyek valamelyikére, a kisebb pihenő után futó Big Ben Pax valamint Ambrosia Gielle is odaérhet.

14:30-kor fogják indítani az év utolsó Ügető Liga futamát, az extra hosszútávú Ménesek Díját. Az idei évben extrán jól szereplő Bonaparte Boss húzhat be egy újabb nagydíjat idomárhajtójával, Veljko Mazsity-tyal. A döntőbe várható még, a szintén jó évet produkáló Zlatan LIW Lakatos Árpáddal, a év végére önmagára találó Creatine Hajnal Tiborral valamint a mezőny egyetlen háromévese, Denver Broncos Fazekas Imrével.

A nap záró futamát, a Laufer Imre Emlékversenyt 15 órakor indítják majd, ahol az idomárja kezében futó Csikós lehet a favorit. Azonban a négyéves kanca, Cukrom teljesítménye mellett sem szabad elmenni szó nélkül, így az ő jó futására is számítani kell. A dobogós helyezések valamelyikére, az Ősz Kísérleti Verseny bronzérmese, Devoted, valamint a futam másik fiatal lova, Ducks is odaérhet.

A kiemelt képet Péter Réka Photgraphy készítette.

SHARE THIS