Bonaparte Boss a Nemzeti Ügető Liga győztese

Izgalmakkal teli, hűvös téli nappal zárult novemberi hónap az ügetősök számára. Az év utolsó kiemelt versenye, egyben a Nemzeti Ügető Liga tizedik állomása, a Ménesek Díja került lefutásra, amely Bonaparte Boss (Napoleon – Nikita – Crown Sweep) sikerével zárult, ezzel bezsebelte a 2022-es Liga győztes lovának járó elismerést is.

Már az első szombati ügető futam szoros befutó hozott, hiszen majdnem végig vezetett a favorit, In Love Danover, tulajdonosával, Pekker Györggyel, azonban közvetlen a cél előtt Fazekas Imre hajtásában, Compact Boy csúszott fel a falon, verve ezzel az első esélyt. Mögöttük óriási hajrával érkezett meg Discovery LW és Kolozsi László párosa.

Fél órával később viszont ismét egy esélyes tudott győzni, hiszen Zsóka szerezte meg idei hatodik sikerét a Rádoki József Emlékverseny Hendikepben. Őt nagyon támadta a befutóban Ügyeske, aki folyamatosan közelített hozzá, azonban most meg kellett elégednie a szépen csillogó ezüstéremmel. Mögöttük a szintén remekül hajrázó, Zséda szerzett egy értékes harmadik helyezést.

A következő futam is egy fordulóstartos verseny volt, a Laky Ferenc Emlékverseny, ahol a remekül mozgó, Always Yankee BD szerezte meg ebben az évben az első sikerét. Mögötte az esélyes Cheeky Brown lett a második, akit majdnem elkapott a cél előtt, a rettentő a peches versenyt futó Pálinka.

A nap negyedik futama a Török László Emlékverseny volt, ahol elképesztő időben, 1.15,7-ben Zante Font nyert Juhász Balázzsal a sulkyjában. Mögötte remekül zárkózott a favorit, Battisti Grif Veljko Mazsity-tyal, azonban gyorsasága, “csak” egy második helyre volt elég. A harmadik helyét a  kissé elfáradt, Grand Illusion tartotta meg Nemanja Masic-csal.

Fél órával később már a napi főfutamot futották, a hosszútávú, fordulóstartos Hansa Díjat, ahol a szlovén vendég, Krack du Clocher könnyen nyerte a futamot. Őt a szintén esélyes, bár kissé a végére elfáradt,  Iago d’Amore követte, ezzel megtartva az ezüstérmes helyét. Mögöttük nagy csata volt a harmadik helyért, amelyet végül az óriásit küzdő, Acélos Fiú szerzett meg, letaszítva ezzel Bondo Jet-et a dobogóról.

A 2022-es Hansa Díj győztese a szlovén vendég, Krack du Clocher Jozé Sagajjal

 

A következő futam a Kincsem Park Kupa XI. futama volt, ahol a favorit Inforgettable sikerével zárult a futam, így Erdei Péter tovább növelte az előnyét a kupa-sorozatban. A dobogós helyezésekért hárman is óriási csatában voltak, amelyből Apollo Creed Takács Eszter Cseperkével végzett előrébb, megelőzve ezzel Zoom Photo és Pekker György, valamint Gyolai Nikolett és Farya BD párosát.

A nap hetedik futamában is favorit siker született, hiszen a szlovén vendég, Premal MS továbbra is veretlen maradt a Kincsem Parkban. Mögötte a remekül futó, Román Ügetőderbyt nyerő, Nelstrong lett a második, míg a harmadik helyezett Byron delle Badie lett.

Fél órával később, már az extra hosszútávú kiemelt versenyt, a Ménesek Díját futották. A nap nyerőjének is titulált, Bonaparte Boss koronázta meg a 2022-es évét az első hellyel, amellyel a Nemzeti Ügető Liga a győztes lova is ő lett egyben. Nagyon szoros küzdelem volt mindhárom dobogós helyezésért, de végül nagyot hajrázva Zlatan LIW lett az ezüstérmes Lakatos Árpáddal, és mezőny egyetlen hároméveseként, Denver Broncos tartotta meg harmadik helyét a futamban, Fazekas Imrével a sulkyjában.

A 2022-es Ménesek Díjának győztese a Hico istálló kiválósága, Bonaparte Boss. Idomárhajtója Veljko Mazsity

 

A 2022-es Ménesek Díjának tisztelet díját Pécsi István ügyvezető igazgató adta át Veljko Mazsitynak

A nap záró futama, a Laufer Imre Emlékverseny volt, ahol óriási csata volt két fogat közt a befutóban, amelyből végül a remek négyéves kanca, Cukrom került ki győztesen Kolozsi Sándorral a sulkyjában. Őt felhosszal követte így, a szintén jól futó, folyamatosan javuló Devoted Csordás Emillel, míg harmadik helyét Ducks-nak sikerült megtartania Fazekas Imrével.

Folytatás jövő héten szombaton, december első versenynapján, a Baka Hendikeppel.

SHARE THIS