/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cseh óriás a Kincsem Parkban

A régióban idén is Magyarországon volt a leghosszabb galoppszezon, március közepétől november végéig tudtak versenyezni a telivérek. Ezt használta ki a csehek egyik legnagyobb versenyistállója, a Dr. Chorvát team is, mikor két nagyreményű kétévesüket benevezték és elhozták az Ürményi Díjba.

Hazánkban is jól cseng az istálló neve, hiszen már 2003-ban nemzetközi nagydíjat nyertek a budapesti rendezésű Central Europen Breeders’ Cupban Tribal Instinct révén. A tulajdonos nagyságáról és elhivatottságáról sok mindent elmond, hogy ő a cseh galoppsport egyik legnagyobb támogatója. Nem ritka, hogy 100.000 euró körüli összeget fizet egy-egy csikóért az árveréseken, de ha kell még jobban a zsebébe nyúl. Így tett akkor is, amikor az általunk is jól ismert mosti pálya fennmaradása veszélybe került, így a sport érdekében egyszerűen megvásárolta az értékes területet, ahol azóta is zavartalanul folynak a versenyek. Lovai mind síkon, mind ugrásokon kiemelkedően teljesítenek.

Az idei cseh ranglista alapján síkon 25%, ugrásokon 46 %-os a nyerési mutatójuk a roppant erős konkurencia ellenére, de a legjobb gát és akadály lovaik Meránoba is nyerni járnak. Most két remek küllemű, de a pályafutásuk elején járó csikóval érkeztek a Kincsem Parkba. Trénerük, a pályánkat nagyra tartó Pavel Tuma elsősorban a rutinszerzést tűzte ki célul a számukra. A ringben viszont egyértelműen látszott, hogy a tökéletesen előkészített csikók nem csak statisztálni érkeztek az 1800 méteres megmérettetésre.

A támogatóinknak köszönhetően a lóápolói verseny történetében először külföldre kerültek az értékes ajándékok. A mokányabb csikó, Macallan jó momentummal versenyezve kapott csak ki a favorittól, így jó szájízzel utaztak haza.

SHARE THIS