Svéd ügetőhét – Readly Express Díj – kezdés 11:15-kor

A kombinált szombati ügető-és agárnap a megszokottól eltérően, 11:15-kor kezdődik az ügetősök számára. A svéd-hét keretein belül kerültek elnevezésre a futamok Readly Express-ről, Victory Tilly-ről, Copiadról, Maharajah-ról és Scarlet Knight-ról.

Az első futamban, amelyet 11:15-kor fognak indítani, többen is remek eséllyel indulnak, így nehéz rámutatni a nyerőre. Anna hónapok óta tartja jó formáját, szerezhet itt egy újabb elsőséget, azonban a kissé nehezebb futamokból érkező, Zséda megnehezítheti legnagyobb ellenfele dolgát. Dobogós helyezésben bízhat még Andy Baby is.

A következő futam már a Celebrity Classic Díj lesz 11:45-ös indítással, ahol igen rutintalan mezőny áll starthoz, így lényegében bármilyen befutási sorrend elképzelhető. Chesterfieldet közel egy hónapja nem láttuk futni, azonban utoljára nyerni tudott hasonló mezőnyben, folytathatja egy újabb elsőséggel. Do it K legutóbb hibázott, de előtte szép helyezéseket szerzett, hasonló teljesítményre lehet képes most is, csakúgy, mint a francia import, Idole de Crennes, ha rendesen körbe ügeti a pályát.

Fél órával később, a Victory Tilly Hendikepben kis mezőny áll starthoz, de igen izgalmasnak ígérkezik. Bronz Boy ebben a társaságban már elveszítheti idei évi nyeretlenségét. Beyond The Limitsnek van olyan formája, amivel könnyen abszolválhatná a futamot, kérdés, hogy hiba nélkül teljesíti-e a távot. Duchess of Pearl is rendelkezik olyan teljesítménnyel, amivel megnyerhetné a futamot.

12:45-kor startol el a Readly Express Díj, ahol remek képességű ügetők versenyeznek az elsőségért. Legnagyobb esélye a győzelemre az erős mezőnyökből érkező Bonus RG –nek lehet, azonban ha Berill Lady jobb formáját tudja előhúzni, megnehezítheti a favorit dolgát. Az Őszi Kanca Díj nyerője, My Dyla LV most egy távról fut az idősebb ellenfeleivel, de képessége révén számolni kell vele is, csakúgy, mint Bombay-el, aki sorra halmozza a helyezéseket.

A 13:15-ös indítású Scarlet Knight Díjban a francia import, In Love Danover szerezhet egy újabb elsőséget. Azonban a folyamatosan fejlődő Danubia Lux akár ellenfele is lehet a favoritnak. A kihagyás utáni első startjára futó Diófás új rekordot futott, így számolni kell vele ebben a mezőnyben is.

Fél órával később a Feel The Power Díjban dobogós esélyt képvisel a jó formában lévő Farya BD, csakúgy, mint a legutóbb peches versenyt futó Sziklaszirt, akinek ha itt kijön a lépés, akár nyerhetne is. Aslaug Princess mindig jól fut, megérdemelne már egy győzelmet. Reménység ismét idomárjával áll starthoz, számolni kell vele is.

A nap záró futamában, az Amatőr Kupa XII. futama – Copiad Hendikepben a hűséges, Urban Legend elveszítheti idei nyeretlenségét. Winoc SB megnehezítheti a favorit dolgát, ráduplázhat múltheti győzelmére. Vinifera M-et augusztus végén láthattuk utoljára futni, ennek ellenére számítani kell dobogós helyezésére.

A kiemelt képet Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS